Με τρία self-test η επιστροφή στα σχολεία που είχαν κλείσει λόγω κακοκαιρίας

Με τρία self-test η επιστροφή στα σχολεία που είχαν κλείσει λόγω κακοκαιρίας

Στην Κρήτη θα είναι και σήμερα κλειστές οι σχολικές μονάδες στο Οροπέδιο Λασιθίου

Σήμερα Δευτέρα οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί όσων σχολείων είχαν κλείσει λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας κάνει self-test, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Στην Κρήτη, ανοιχτές θα είναι σήμερα οι σχολικές μονάδες και στους δήμους που είχαν παρατείνει την αναστολή λειτουργίας, εκτός από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, όπου με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη θα μείνουν και σήμερα κλειστά. 

Συνολικά, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων θα κάνουν τρία self-tests έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid test και ένα self test, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το rapid test θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας, αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με σελφ τεστ, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

 

Δείτε επίσης:

Με self test οι μαθητές τη Δευτέρα, σε όσα σχολεία έμειναν κλειστά ως την Παρασκευή

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ