ΚΡΗΤΗ
Μεγάλη επιτυχία για το 3ο ΗΡΑ Creta Cup – Το Ηράκλειο στο επίκεντρο της διεθνούς Ρυθμικής Γυμναστικής
Η διοργάνωση συγκέντρωσε 370 αθλήτριες και 40 συλλόγους από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πολωνία, την Τσεχία, την Βουλγαρία και την Ουκρανία
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού «Δύο Αοράκια» το 3ο ΗΡΑ Creta Cup, το διεθνές τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής που διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο ΗΡΑ, από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2026.
Η διοργάνωση συγκέντρωσε 370 αθλήτριες και 40 συλλόγους από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Πολωνία, την Τσεχία, την Βουλγαρία και την Ουκρανία, δημιουργώντας ένα τριήμερο υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και μοναδικής αθλητικής ατμόσφαιρας. Παράλληλα, εκατοντάδες συνοδοί και οικογένειες επισκέφθηκαν το Ηράκλειο, ενισχύοντας την τουριστική και οικονομική κίνηση της περιοχής.
Ξεχωριστή λάμψη στη διοργάνωση έδωσε η παρουσία αθλητριών της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής της Ελλάδας, οι οποίες αγωνίστηκαν και ενθουσίασαν το κοινό με τα υψηλού επιπέδου προγράμματά τους. Στο 3ο ΗΡΑ Creta Cup συμμετείχαν οι διεθνείς αθλήτριες:
Παναγιώτα Λύτρα, Μυρτώ Κασκαμπά, Κατερίνα Παύλου, Βαλέρια Καμινίδου, Παναγιώτα Τζουανοπούλου, Βαλέρια Γκελόσι, Αριάδνη-Αναστασία Λιβανίου-Παππά και Μαρία Συριοπούλου, οι οποίες επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις νεότερες αθλήτριες. Τις αθλήτριες συνόδευε η Ομοσπονδιακή προπονήτρια και Ολυμπιονίκης Μορφούλα Ντόνα.
Ιδιαίτερη σημασία είχε επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε πανελλήνιο επίπεδο απονεμήθηκαν χρηματικά έπαθλα στις elite αθλήτριες συνολικού ύψους 2.000€, ενισχύοντας το κύρος και το αγωνιστικό ενδιαφέρον της διοργάνωσης.
Το 3ο ΗΡΑ Creta Cup πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ καθοριστική υπήρξε η συμβολή των εθελοντών, των προπονητών, των κριτών και των χορηγών που συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Παρών στις απονομές ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ρεθύμνου και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Νίκος Προβιάς, ο οποίος δήλωσε:
«Η επιτυχία της φετινής διοργάνωσης επιβεβαιώνει ότι το ΗΡΑ Creta Cup έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας σημαντικός διεθνής θεσμός στον χώρο της Ρυθμικής Γυμναστικής, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια. Μέσα από διοργανώσεις υψηλού επιπέδου, όπως το ΗΡΑ Creta Cup, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τη διεθνή παρουσία του αθλήματος και παράλληλα να αναδείξουμε την Κρήτη ως έναν δυναμικό προορισμό αθλητικού τουρισμού.»
Ο Πρόεδρος του ΗΡΑ και Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Γώργος Κανάκης, δήλωσε:
«Το σωματείο ΗΡΑ, με έδρα το Παγκρήτιο Στάδιο και περισσότερες από 200 ενεργές αθλήτριες, συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην ανάπτυξη της γυμναστικής στην Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους, τις αθλήτριες, τις προπονήτριες, τις κριτές, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, τους υποστηρικτές και το κοινό που αγκάλιασε αυτή τη διοργάνωση. Με τη συμβολή όλων, το Ηράκλειο και η Κρήτη αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο ως κέντρο αθλητισμού, πολιτισμού και διεθνούς συνεργασίας.»
