Μέχρι την Τετάρτη οι ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη

Μέχρι την Τετάρτη οι ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη

Σε επιφυλακή η αυτοδιοίκηση και οι αρχές για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων - Σημαντικά τα ύψη βροχής

Οι βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χαλαζοπτώσεις είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που επηρεάζει από το απόγευμα της Δευτέρας την Κρήτη και όπως εκτιμάται από τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Τρίτη στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί 5 - 6 μποφόρ και στα δυτικά του νησιού πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις εντάσεως έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου

Σημαντικά ήταν τα ύψη βροχής που συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα έως και το βράδυ της Δευτέρας.  Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, έως τις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχοπτώσεων στην Κρήτη είχαν σημειωθεί στις ακόλουθες περιοχές:

ύψη βροχής

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ Θεόδωρο Κολυδά, το αίτιο που έχει προκαλέσει αυτή τη μεταβολή του καιρού στην Κρήτη οφείλεται στην παρουσία ενός ανώτερου χαμηλού το οποίο συνοδεύεται από ασταθείς αέριες μάζες . Οι θερμές θάλασσες συμβάλλουν στην ενίσχυση του συστήματος και οι βροχές κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Βροχές Κρήτη

Τα ύψη βροχής που συγκεντρώνονται, σύμφωνα με τον κ. Κολυδά πέφτουν πάνω στα ήδη κορεσμένα εδάφη, τα οποία έχουν δεχτεί πολλές βροχές τις τελευταίες ημέρες.

Δείτε τον χάρτη πρόγνωσης υετού για την Τρίτη από την ΕΜΥ:

Βροχές Κρήτη

Δείτε σε πραγματικό χρόνο πως εξελίσσεται η κακοκαιρία:

 

Κεντρική φωτογραφία: @Γιάννης Τσιγκένης

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ