Μείωση των μαθητών ανά αίθουσα, καθαριότητα και αύξηση δρομολογίων του ΚΤΕΛ ζητά η Ένωση Γονέων

Μείωση των μαθητών ανά αίθουσα, καθαριότητα και αύξηση δρομολογίων του ΚΤΕΛ ζητά η Ένωση Γονέων

Την αγωνία τους για την εξέλιξη της σχολικής χρονιάς, με τα κενά, την τήρηση των υγειονομικών μέτρων στις σχολικές τάξεις, τις καταλήψεις συζήτησαν τα μέλη της Ένωσης Γονέων Μαθητών του δήμου Ρεθύμνου, που κάλεσαν σε συνέλευση το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε στη στήλη ο πρόεδρος της ένωσης, Αντώνης Σταυρουλάκης, κυριάρχησε το θέμα των μαθητών ανά τάξη, όπου προφανώς λόγω των μικρών τάξεων και των πολλών παιδιών το να τηρηθούν οι αποστάσεις είναι σχεδόν αδύνατο στα περισσότερα σχολεία. Η επαφή που είχε η ένωση με τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννη Γαζανό, όπου προτάθηκε ακόμα και η εκ περιτροπής λειτουργία πρωί – απόγευμα δεν έβγαλε αποτέλεσμα, αφού αυτό είναι αδύνατο να συμβεί στο Ρέθυμνο.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι δεν μπορεί κανείς να πάει κόντρα στις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα της καθαριότητας των σχολείων, με γονείς να σημειώνουν περιπτώσεις σχολείων που οι καθαρίστριες δεν είναι επαρκείς για να κάνουν τη δουλειά τους για όλο το χώρο του συγκροτήματος.

Τις επόμενες ημέρες, η Ένωση Γονέων θα κάνει επαφές και με την αντιδήμαρχο Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα, αλλά και με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το ΚΤΕΛ. Στο ΚΤΕΛ θα αναφερθούν τα ζητήματα συνωστισμού που παρατηρούνται στα λεωφορεία τις ώρες αιχμής με το αίτημα να αυξηθούν τα λεωφορεία και τα δρομολόγια, ώστε να τηρούνται ουσιαστικά και όχι κατ’ επίφαση τα υγειονομικά μέτρα.

Πάντως, οι γονείς επιφυλάσσονται ακόμα και για κινητοποιήσεις εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ