Μέρα χαράς για το ΕΛΜΕΠΑ, μετά από τη δικαίωση!

Newsroom
Newsroom

«Ό,τι δεν καταφέραμε σε 4 χρόνια, έγινε σε 1 μήνα γιατί ήμασταν ενωμένοι», λέει στο Cretalive ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Μανώλης Ροδιτάκης.

Επιτέλους δικαίωση για τους αποφοίτους των Τμημάτων Γεωπονίας, μετά από την ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας που κατατέθηκε αφού έδωσαν τα χέρια τα Υπουργεία Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο ΕΛΜΕΠΑ επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας και δικαιολογημένα καθώς το τελευταίο διάστημα, διοίκηση, καθηγητές και φοιτητές έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα και βγήκαν νικητές!

Ο πρόεδρος του Τμήματος, καθηγητής Μανώλης Ροδιτάκης αναφέρει στο Cretalive πως επετεύχθη το αυτονόητο και συγχαίρει την πολιτική ηγεσία αλλά και όλα τα κόμματα που συναίνεσαν και υπερψήφισαν την τροπολογία. Όπως λέει, το ΕΛΜΕΠΑ είχε εδώ και χρόνια επιδοθεί σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν οι απόφοιτοι επαγγελματικά δικαιώματα. Αρχικά, το Ίδρυμα ήταν μόνο σε αυτό τον αγώνα, τελικά, τον τελευταίο μήνα ένωσαν τις δυνάμεις τους όλα τα Τμήματα με το αντίστοιχο πρόβλημα, βγήκαν χιλιάδες στους δρόμους, έγιναν διαμαρτυρίες στο Ηράκλειο, σε άλλες πόλεις και, φυσικά, την Αθήνα και ήρθε η λύτρωση! «Ό,τι δεν καταφέραμε σε 4 χρόνια, έγινε μέσα σε 1 μήνα», σχολιάζει ο καθηγητής.

ΕΛΜΕΠΑ Τμήμα Γεωπονίας Ροδιτάκης Επαγγελματικά Δικαιώματα Ηράκλειο
Ο κ.Ροδιτάκης


Φυσικά, πρόκειται για κάτι που έπρεπε να ισχύει με την ίδρυση του Τμήματος. Πλέον, όμως, όποιος επιλέγει στο μηχανογραφικό του το Τμήμα, όπως και τα υπόλοιπα της χώρας, ξέρει ότι αφού αποφοιτήσει το πτυχίο του θα έχει αξία, θα έχει μια θέση στην αγορά εργασίας και δε θα είναι σε μια κατάσταση ομηρίας, όπως γινόταν μέχρι χθες.

O πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος, Στέλιος Καμούτσης, αναφέρει πως η πρόκειται για μία μέρα δικαίωσης για τον αγώνα τους αλλά και τους αποφοίτους του Τμήματος. Στο Ίδρυμα επικρατεί πανζουρλισμός αφού εδώ και 3 χρόνια, οι πρώτοι απόφοιτοι του Τμήματος περίμεναν την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, με άγχος, κόπο, αβεβαιότητα καθώς δεν μπορούσαν να λάβουν μέρος σε κανέναν διαγωνισμό.

Καμούτσης ελμεπα γεωπονία επαγγελματικά δικαιώματα Ηράκλειο
Ο κ.Καμούτσης


Το μεσημέρι της Παρασκευής, έγινε Γενική Συνέλευση των φοιτητών και αποφασίστηκε να λήξει η κατάληψη και το Τμήμα να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Δείτε επίσης:

"Λύτρωση" για τους αποφοίτους του τμήματος γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ