Μέσα ο πατέρας, έξω ο γιος για τις διαρρήξεις επιχειρήσεων στο Ηράκλειο

Newsroom
Newsroom

Ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, βρέθηκαν την Τρίτη και απολογήθηκαν ο 19χρονος μαζί με τον 39χρονο πατέρα του

Ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου, βρέθηκαν, την Τρίτη, και απολογήθηκαν ο 19χρονος μαζί με τον 39χρονο πατέρα του, που κατηγορούνται για διαρρήξεις σε βάρος επιχειρήσεων στο Ηράκλειο.

Μετά την απολογία τους,  ο 19χρονος - ο οποίος όπως έχουμε ήδη γράψει, απασχολεί συστηματικά τις Αρχές από την εφηβεία του -  αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο 39χρονος πατέρας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι το δίδυμο είχε αφαιρέσει από δύο γειτνιάζουσες επιχειρήσεις στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ από το ταμείο και το χρηματοκιβώτιο περίπου 6.000 ευρώ.

Στον πατέρα και τον γιο, αποδίδονται 12 περιπτώσεις διαρρήξεων, εκ των οποίων οι δύο είναι σε επίπεδο απόπειρας ωστόσο στην προσπάθεια παραβίασης με τον λοστό, προκλήθηκαν κάποιες φθορές.

Τα ποσά ανά περίπτωση κυμαίνονται από 500 ευρώ έως και 3.000 ευρώ. Έχει ενδιαφέρον ότι πατέρας και γιος μετέβαιναν σε κάθε «στόχο», έχοντας κάνει μία σχετική προετοιμασία, υπό την έννοια της διερεύνησης,  ενώ φέρονται να κινούνταν με το ίδιο  μηχανάκι, το οποίο αν και χρησιμοποιούσαν εκείνοι, ανήκει σε τρίτο πρόσωπο που δεν έχει όμως  καμία σχέση με την υπόθεση.

Σε κάθε «χτύπημα», φορούσαν γάντια και φρόντιζαν να καλύπτουν με κουκούλες και μάσκες τα χαρακτηριστικά τους.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Cretalive ότι οι περιπτώσεις που τους αποδίδονται, είναι απόλυτα στοιχειοθετημένες τόσο από βιντεοληπτικό υλικό όσο και απ’ άλλα ευρήματα (ταυτοποιημένα ρούχα, κλεμμένα αντικείμενα που βρέθηκαν στα σπίτια τους κλπ).

 

φωτογραφία αρχείου

 

 

Δείτε επίσης:

Στο πρόσωπο του πατέρα του βρήκε τον ιδανικό «παρτενέρ» στην παρανομία

Πατέρας και γιος "έγδυναν" επιχειρήσεις! - Δύο συλλήψεις για κλοπές και διαρρήξεις

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ