Μετωπική σύγκρουση για τη γεώτρηση στον Γιούχτα - Στο "πόδι" οι κάτοικοι

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Μετωπική σύγκρουση για τη γεώτρηση στον Γιούχτα - Στο "πόδι" οι κάτοικοι

Εξαγριωμένοι πολίτες ζήτησαν να φύγει το γεωτρύπανο

Ρεπορτάζ: Αντώνης Παντινάκης 

 

Ελληνοτουρκική σύρραξη περίμεναν μερικοί για τον φυσικό και ορυκτό πλούτο, μετωπική σύγκρουση δύο όμορων Δήμων μάς προέκυψε! Ο παγκόσμιος... πόλεμος για το νερό για τον οποίο έχουν προειδοποιήσει κατά καιρούς διάφοροι προφήτες, ίσως ξεκινάει... απ' τους πρόποδες του Γιούχτα, εκεί όπου όπως καταγγέλλει η πλευρά του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων ο Δήμος Ηρακλείου πάει παρανόμως να τρυπήσει για την δημιουργία γεώτρησης!

Από νωρίς το απόγευμα, στελέχη της δημοτικής αρχής, προεξάρχοντος του δημάρχου Μανόλη Κοκοσάλη, αλλά και αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στις Αρχάνες και λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκαν στο επίμαχο... σημείο, προσπαθώντας να μπλοκάρουν τις εργασίες! Λίγη ώρα αργότερα κατέφτασαν και αστυνομικές δυνάμεις.  Παρών μεταξύ άλλων ήταν και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρχανών Μύρων Χιλετζάκης.

"Αν δεν φύγει το γεωτρύπανο, δεν φεύγει κανείς μας" δήλωσε στο Cretalive ο κ. Χιλετζάκης.

"Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Τοπικού Συμβουλίου να μην γίνει ανόρυξη της γεώτρησης. Υπάρχουν ήδη περιμετρικά του Γιούχτα τρεις γεωτρήσεις, από τις 3 οι 2,5 ανήκουν στον Δήμο Ηρακλείου. Η εφεδρική γεώτρηση του Δήμου Ηρακλείου δουλεύει συνεχώς. Αυτό το πράγμα είναι καταστροφικό για την περιοχή των Αρχανών!" τόνισε επίσης. 

Το κλίμα  ήταν τεταμένο, και οι συγκεντρωμένοι πολίτες έμοιαζαν εξαγριωμένοι, απαιτώντας να φύγει άμεσα το γεωτρύπανο, ζητώντας συνάντηση με εκπρόσωπο της ΔΕΥΑΗ! Στο σημείο έφτασε και ο γεωλόγος της ΔΕΥΑΗ Παναγιώτης Σοφίου.

Ο Γιώργος Βουρεξάκης, πάντως, μιλώντας στο Cretalive τόνισε πως: "Είμαστε 100% νόμιμοι"!

giouxtas

giou

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ