Μια ακόμη σύλληψη από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου

Μια ακόμη σύλληψη από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου

Σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Αγ. Νικολάου και Νεάπολης

Από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου ανακοινώνεται ότι από καταγγελίες για συρματοπαγίδες στην Περιοχή Σελί Παχειάς Άμμου Ιεράπετρας, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου, σε συνεργασία με τους θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Αγίου Νικολάου και Νεάπολης Λασιθίου, μετέβησαν στην παραπάνω περιοχή στις 26-6-20 για να ελέγξουν τα καταγγελόμενα.

Βρέθηκαν στημένες 19 συρματοπαγίδες. Έτσι στις 27-6-20 και περι ωρα 05:00 το πρωί στήθηκε ενέδρα προκειμένου να εντοπιστεί το άτομο που τις είχε τοποθετήσει.
Στις11:00 π.μ ήρθε ένα άτομο το οποίο άρχισε να ελέγχει τις συρματοπαγίδες μέσα από το αυτοκίνητό του, σε κάποιο σημείο κατέβηκε από το αμάξι και επιδιόρθωσε μια από αυτές και μετά συνέχισε για τις υπόλοιπες, όπου η μία από αυτές κρατούσε και ένα λαγό νεκρό.

Ο συλληφθέντας κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά μετά από προσπάθειες των θηροφυλάκων σταμάτησε. Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα βρέθηκαν μέσα στην καμπίνα του δυο κουλούρες σύρμα, όμοιο με αυτό των συρματοπαγίδων, δυο κομμάτια απο το ίδιο σύρμα έτοιμο για χρήση και 7 πλήρη φυσίγγια.

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν καθώς και ο λαγός.
Οδηγήθηκε στη Δασική Υπηρεσία για την προανάκριση και κατόπιν στον εισαγγελέα, ο οποίος όρισε την δίκη για τις 9-11-20.

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ