Τα νήπια δεν έχουν σχολείο αλλά θα έχουν μεταφορικό μέσο

Τα νήπια δεν έχουν σχολείο αλλά θα έχουν μεταφορικό μέσο

Συνεχίζεται το "αλαλούμ" με την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης

Απίστευτες καταστάσεις ζουν, μόλις δυο μήνες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους γονείς νηπίων στο Ηράκλειο, που απλά προσπαθούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία.

Όπως έχει γράψει το
cretalive (Δείτε ΕΔΩ) η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή σε όλους τους Δήμους, της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής έχει φέρει τα πάνω κάτω, καθώς είναι «ηλίου φαεινότερον» ότι οι υπάρχουσες σχολικές αίθουσες στον Δήμο Ηρακλείου δεν φτάνουν για να καλύψουν όλα τα παιδιά!

Φτάσαμε πλέον στις αρχές Ιουλίου και το θέμα παραμένει για πολλούς άλυτο. Χαρακτηριστική εικόνα του αλαλούμ που επικρατεί μεταφέρουν αναγνώστες του
cretalive, που διαμένουν σε περιοχή μεταξύ των οδών Ούλωφ Πάλμε και Παπα Πέτρου Γαβαλά.
Για παιδιά που έγιναν δεκτά την προηγούμενη χρονιά, ως προνήπια, στο 57ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου (δίπλα σχεδόν στα σπίτια τους), φέτος οι γονείς κλήθηκαν να κάνουν τα χαρτιά τους στο 76ο και τελικά μαθαίνουν πως αυτά θα «μετακινηθούν» στο 66ο Νηπιαγωγείο, με την προϋπόθεση ότι ΘΑ φτιαχτούν νέες αίθουσες! 

 

Σχολείο


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ελπίζει» ότι ο Δήμος θα έχει έτοιμο το σχολείο έγκαιρα, οι γονείς βλέπουν ότι στον χώρο που θα φτιαχτεί δεν υπάρχει ακόμα τίποτε και ο χρόνος…περνά πολύ γρήγορα! 

Παρόλο βέβαια που δεν έχουν ακόμα σχολείο για να πάνε τα νήπια, οι γονείς έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι – λόγω μεγάλης απόστασης – «θα διατεθεί» μεταφορικό μέσο για τις μετακινήσεις των μικρών από και προς το σπίτι τους! 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ