Μηχανολογικό: Κατέθεσαν μέρος των χρημάτων - έξι χρόνια κάθειρξη η προτεινόμενη ποινή

Newsroom
Newsroom

Η κατάθεση του ποσού έγινε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και προχωρά η ποινική διαπραγμάτευση, παρά το ομόφωνο "όχι" του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης στην ποινική συνδιαλλαγή.

Εξελίξεις έχουμε στην πολύκροτη υπόθεση με την κομπίνα στο Μηχανολογικό του Ηρακλείου.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης καλείται την Πέμπτη να αποφασίσει αν θα επικυρώσει την προτεινόμενη ποινή της Εισαγγελέως Εφετών Ανατολικής Κρήτης στο πλαίσιο της ποινικής διαπραγμάτευσης σε ό,τι αφορά τα δύο κατηγορούμενα αδέρφια στην υπόθεση της κομπίνας στο Μηχανολογικό.

Η προτεινόμενη ποινή με την οποία παραπέμπονται είναι αυτή της εξαετούς κάθειρξης (αντί για 7 που προτάθηκε αρχικά), ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της ποινικής διαπραγμάτευσης οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών μέρος του ποσού, όπως φέρεται να τους ζητήθηκε από την εισαγγελική Αρχή ως ένδειξη έμπρακτης μεταμέλειας.

Όπως αποσαφηνίστηκε, τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν στο πλαίσιο της ποινικής διαπραγμάτευσης που γίνεται υπό την εποπτεία της Εισαγγελέως και δεν έχει να κάνει με τη διαδικασία της ποινικής συνδιαλλαγής προς την Περιφέρεια Κρήτης που ήταν απορριπτική.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο προτάσεις ποινικής συνδιαλλαγής που κατατέθηκαν προς την Περιφέρεια Κρήτης, από την πλευρά των κατηγορουμένων, απορρίφθηκαν - ομόφωνα μάλιστα - από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο και κλήθηκε να αποφασίσει σχετικά. 

 

 

Δείτε επίσης:

Νέα δεδομένα για την υπόθεση της κομπίνας στο Μηχανολογικό

"Κληρώνει" σήμερα για τα δύο αδέρφια με την κομπίνα στο Μηχανολογικό

Κομπίνα στο Μηχανολογικό: Ελεύθερος με όρους ο πατέρας - Τι ζητούν οι δύο γιοι

Νέα προθεσμία για τις απολογίες με φόντο την απάτη στο Μηχανολογικό

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ