Μήνυμα αισιοδοξίας και ασφάλειας από τον Χ. Θεοχάρη

Μήνυμα αισιοδοξίας και ασφάλειας από τον Χ. Θεοχάρη

"Δείχνουμε αντανακλαστικά" τονίζει ο Υπουργός Τουρισμού - Τι είπε για τους εργαζόμενους

"Μεταφέρουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ασφάλειας", υπογράμμισε πριν λίγο σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, που επισκέπτεται την Κρήτη με αφορμή την άφιξη των πρώτων τουριστών (Δείτε ΕΔΩ).

"Δείχνουμε αντανακλαστικά" ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη "αποδραματοποίησης του ελέγχου" που γίνεται για την προστασία από τον κορωνοϊό. "Ευθύνη όλων τα ξενοδοχεία καραντίνας για να έχουμε τουρισμό" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Εμπιστευόμαστε τους γιατρούς. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες τους και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα", δήλωσε επίσης ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τουρισμό (Δείτε ΕΔΩ).

"Για να στηριχθούν οι εργαζόμενοι πρέπει  ο τουρισμός να σταθεί στα πόδια του. Κι είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνει. Καταλαβαίνω την αγωνία όλων κι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε", υπογράμμισε ο Υπουργός, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση και με εκπροσώπους των οδηγών τουριστικών λεωφορειων, παρουσία και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιου Βοργιά. 


Θεοχάρης

Αναλυτικά ο Υπουργός Τουρισμού είπε: 

"Ήρθαμε να σηματοδοτήσουμε την αρχή του ελληνικού τουρισμού, εδώ στο Ηράκλειο,  αλλά και σε όλα τα Περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Σήμερα η Ελλάδα ανοίγει τις αγκαλιές της για να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια. Κι είμαι εδώ για να μεταφέρω το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ποιότητας.
Αυτό είναι και το στοίχημα: η ποιότητα, η ασφάλεια και η ηρεμία που μπορεί να δώσει η χώρα μας, όχι μόνο από το πανέμορφο τοπίο το οποίο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αλλά από το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να έρθει ξέροντας ότι είναι σε ένα τόπο που κατάφερε να είναι στην παγκόσμια πρωτοπορία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καταφέρνει ανοίγοντας τους εσωτερικούς περιορισμούς να κρατά υπό έλεγχο την κατάσταση -πολύ καλύτερα από ο,τι κάνουν άλλες χώρες. Και θα αποδείξει ότι με το άνοιγμα των συνόρων θα κρατήσει ασφαλείς και πολίτες και τους φιλοξενούμενους". 

Η πρώτη μέρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού, "ήταν πολύ ευχάριστη γιατί είδαμε τη θέληση του κόσμου να έρθει στη χώρα μας - κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η πρώτη μέρα ήταν πολύ ευχάριστη γιατί καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την κίνηση, με αυξημένη ετοιμότητα. Η πρώτη μέρα είναι ευχάριστη, γιατί δείχνουμε αντανακλαστικά, κι όπου υπάρχουν μικροζητήματα ερχόμαστε και τα επιλύουμε: Κι εμείς, κι η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, κι όποιοι άλλοι φορείς είναι ταγμένοι στο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού".

"Αποδραματοποίηση των ελέγχων"

Θεοχάρης

 

Σχετικά με τα τεστ για κορωνοϊό που διενεργήθηκαν στις πρώτες αυτές πτήσεις στην Κρήτη, ο Υπουργός τόνισε ότι θα πάρει μία μέρα για να βγουν τα αποτελέσματα.  Στην πτήση που υποδέχθηκε ο κ. Θεοχάρης στην Κω, όλα τα τεστ ήταν αρνητικά "κι αυτό ήταν πολύ ευχάριστο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να είναι έτσι"

O Υπουργός Τουρισμού εξέπεμψε το μήνυμα της "αποδραματοποίησης της διαδικασίας του ελέγχου. Ο έλεγχος είναι μία απλή διαδικασία που θα τελειώσει γρήγορα. Κι όσο μπορούμε θα το κάνουμε με αποτελεσματικό τρόπο για να μην υπάρχουν ουρές.  Η διαδικασία του ελέγχου όμως επιτρέπει να νιώθουμε όλοι πώς η χώρα μας είναι αποτελεσματική και δεν αφήνει τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς να υπάρχει έλεγχος", ανέφερε. 

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως "κακώς υπάρχουν παράπονα για τα ξενοδοχεία καραντίνας".
Όπως είπε, "τα ξενοδοχεία καραντίνας είναι ευθύνη όλων για να μπορέσουμε να έχουμε τουρισμό. Ούτε ένας τουρίστας δεν θα ερχόταν στην χώρα μας, εάν δεν είχαμε τις τελευταίες δυο εβδομάδες δουλέψει νύχτα - μέρα και συνεργαστεί με άλλες περιοχές, για να έχουμε αυτή τη στιγμή κάλυψη σε όλη την Ελλάδα, από ξενοδοχεία απομόνωσης κάποιων ανθρώπων".

Ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως "δεν υπάρχει κανένα ζήτημα από ανθρώπους που είναι στο δωμάτιό τους και κάθονται για να περάσει αυτή η περίοδος". Εξάλλου, συνέχισε, "να πούμε και το εξής: Ότι η χώρα μας έχει καταφέρει και ελέγχει τη διαδικασία".
Ο ίδιος έδειξε αμέριστη εμπιστοσύνη στους γιατρούς: "Ακολουθούμε αυτό που μας έχουν πει και σε αυτή την μεθοδολογία. Δεν τους εμπιστευτήκαμε μέχρι τώρα για να αρχίσουμε να τους αμφισβητούμε τώρα που ανοίγει ο τουρισμός. Θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες τους και οι οδηγίες τους είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

 

Θεοχάρης

Ο κ. Θεοχάρης σχολίασε και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων:

"Ο μόνος τρόπος για να στηριχθούν αυτοί οι άνθρωποι είναι να ανοίξει και να ταθεί στα πόδια του ο τουρισμός. Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα, ότι μπορεί να συμβεί, το δώσαμε χθες με τη συμφωνία η οποία φέρνει 1,5 εκατομμύριο τουρίστες στη χώρα μας, με την δυνατότητα να ανοίξουμε με ασφάλεια. Η οποία δυνατότητα, όσο στεκόμαστε στα πόδια μας και αποδεικνύουμε ότι αυτά που λέμε τα κάνουμε - όπως το έχουμε αποδείξει όλους αυτούς τους μήνες, θα φέρει και περισσότερο κόσμο. Και τότε θα στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. 

Είμαστε σε μία αρχή, όπου κάποιοι καταλαβαίνουν ότι το μέλλον είναι σκοτεινό. Είναι πολύ δύσκολο να προδιαγράψει κάποιος κάτι από πλευράς αριθμητικής για να νιώσει σίγουρος. Όμως, αναλογιστείτε πού ήμασταν τον Απρίλιο. Εάν θα μπορούσαμε τότε να ελπίζουμε ότι θα ερχόταν μία μέρα που στεκόμουν εδώ μπροστά σας για να σας πω ότι ο ελληνικός τουρισμός άνοιξε ξανά τις αγκαλιές του.

Καταλαβαίνω την αγωνία όλων. Θα είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να περάσει το μήνυμά τους στο Υπουργείο Εργασίας ή σε όποιο άλλο συναρμόδιο Υπουργείο. 

Είμαστε ταγμένοι να στηρίξουμε τον κάθε εργαζόμενο, με το να έχει δουλειά και με αξιοπρέπεια να μπορεί να φέρει το φαΐ στο σπίτι του"

 

Θεοχάρης

Τον Υπουργό Τουρισμού υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο "Καζαντζάκης" ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Στη συνέχεια, ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας ξενάγησε τον Υπουργό, τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο στους ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί στο αεροδρόμιο για τον υγειονομικό έλεγχο των επισκεπτών. 

Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αερολιμενάρχη, με τον Υπουργό και  εκπροσώπους των απεργών εργαζομένων στον τουρισμό.  

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ