Τα είπαν όλα στον Υπουργό οι λιμενικοί της Αν. Κρήτης

Τα είπαν όλα στον Υπουργό οι λιμενικοί της Αν. Κρήτης

Διεκδικούν ενίσχυση και θωράκιση των υπηρεσιών

Την ενίσχυση των υπηρεσιών της Ανατολικής Κρήτης με 50 νέους λιμενικούς ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη η πενταμελής αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Ανατολικής Κρήτης υπό τον πρόεδρο, Γιώργο Σφακιανάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που διεξήχθη σε θετικό κλίμα το απόγευμα της Τετάρτης οι συνδικαλιστές Ηρακλείου-Λασιθίου έθεσαν στον Υπουργό αρκετά ζητήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες και το προσωπικό των δύο νομών με στόχο την ενίσχυση και την θωράκιση τους.

Με δεδομένη την αύξηση της οργανικής δύναμης κατά 1500 άτομα πανελλαδικά-εκ των οποίων τα 900 θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ανατολικού Αιγαίου- η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Ανατολικής Κρήτης ζήτησε 50 άτομα, τα οποία δικαιολογούν απόλυτα οι υφιστάμενες ανάγκες αλλά και τα στατιστικά στοιχεία. Ας μην ξεχνάμε ότι το λιμάνι του Ηρακλείου είναι το 3ο της χώρας σε επιβατική κίνηση.

Ειδικότερα:

-Για το Ηράκλειο, υπογραμμίστηκε για μία ακόμα φορά η αναγκαιότητα μεταστέγασης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε άλλο κατάλληλο κτίριο,  το οποίο θα είναι συμβατό με  τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου και ασφαλούς κτιρίου, με άμεση πρόσβαση για όλους και φυσικά τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Κατά καιρούς έχουν γίνει κάποιες προτάσεις, δεν έχει προκριθεί κάποια, ευελπιστούν ωστόσο ότι αν δεν βρεθεί κατάλληλη λύση, θα δοθεί απάντηση μέσω του master plan για το λιμάνι. 

-Ζητήθηκε ακόμα να λειτουργήσει Λιμενικό Τμήμα εντός του λιμένος Ηρακλείου.

-Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη ανανέωσης των πλωτών επιχειρησιακών μέσων που ήδη έχουν εκτελέσει χιλιάδες ώρες λειτουργίας.

Το ΠΛΣ 020 είναι κατασκευής του 1978 ενώ το ΠΛΣ 119 κατασκευάστηκε το 1994.

-σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα της ενίσχυσης του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών με πυροτεχνουργό και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στην ανίχνευση εκρηκτικών. Θέμα που έχει τεθεί πολλάκις. Δυστυχώς ολόκληρη Κρήτη δεν διαθέτει πυροτεχνουργό και σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών.

Σε ό,τι αφορά τις νότιες περιοχές του νομού Ηρακλείου ζητήθηκε η ενίσχυση του Κόκκινου Πύργου με ένα υπηρεσιακό όχημα.

Άγιος Νικόλαος

-Το λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου υποφέρει από την υποστελέχωση. Ιδιαίτερα την τελευταία τριετία το πρόβλημα έχει οξυνθεί.

-Ακόμα έγινε συζήτηση για το Λιμενικό Τμήμα Ελούντας… Ναι μεν ιδρύθηκε, υφίσταται στα χαρτιά αλλά όχι στην πράξη. Δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί ελέω έλλειψης προσωπικού.

Επιπλέον για τον Άγιο Νικόλαο ζητήθηκε η ενίσχυση με επιχειρησιακό ταχύπλοο σκάφος.

Σητεία

Για το Λιμεναρχείο Σητείας ζητήθηκε η "θωράκιση" του κτιρίου και η ενίσχυση του με εξοπλισμό ασφαλείας όπως κάμερες. Ακόμα οι συνδικαλιστές ζήτησαν ένα  επιχειρησιακό ταχύπλοο σκάφος και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ιεράπετρα

Σε ό,τι αφορά στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έλλειψη προσωπικού και στην επιβεβλημένη ανάγκη που υπάρχει για άμεση ενίσχυση μιας υπηρεσίας με καίριο ρόλο.

Ο υπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τους συμπατριώτες του, για πολλά θέματα είναι ενήμερος, δεν ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, όμως έδειξε ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει από την πλευρά του όσο μπορεί.

Ακολούθησε και εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχηγό, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Λιμενικοί

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ