Μήνυμα της ΔΥΠΕ Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Newsroom
Newsroom

"Μία ημέρα ως επίκεντρο που θα εξάρει τη δύναμη και την δυναμική του εθελοντισμού"

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε από το 1985 τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντή, την 5η Δεκεμβρίου κάθε έτους, προκειμένου να ορισθεί διεθνώς μία ημέρα ως επίκεντρο που θα εξάρει τη δύναμη και την δυναμική του εθελοντισμού, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

"Την ημέρα αυτή δίνεται η ευκαιρία στους εθελοντές και στις εθελοντικές οργανώσεις να αφυπνίσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινότητα. Να κερδίσουν την αναγνώριση της συμβολής τους σε δράσεις και παρεμβάσεις που αναπτύσσουν στην τοπική κοινότητα, μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Ο εθελοντισμός ως ανθρωπιστικό κίνημα αποτελεί έναν τεράστιο ανανεώσιμο πόρο για την επίλυση κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών, ψυχικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων σε όλο τον κόσμο.

Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που βοηθούν στις  αυξανόμενες σύγχρονες προκλήσεις και βρίσκονται στο προσκήνιο σε κρίσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συχνά σε πολύ δύσκολες  και  επικίνδυνες καταστάσεις.

Φέτος γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, αναγνωρίζοντας  τη δύναμη της συλλογικής δράσης: αν το έκαναν όλοι.

Μήνυμα που επισημαίνει τη σημασία της συνάντησης για τη φροντίδα του άλλου, την οικοδόμηση δικαιότερων κοινωνιών και ενός υγιέστερου πλανήτη. Παράλληλα εστιάζει στο ρόλο που κάθε ένας από εμάς μπορεί να διαδραματίσει, αναλαμβάνοντας δράση. Επιλέγοντας τον εθελοντισμό ως στάση ζωής. 

Φανταστείτε περισσότερα από οκτώ δισεκατομμύρια από εμάς να είμαστε εθελοντές. Απεριόριστες δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη – τροφή και εκπαίδευση για όλους, καθαρό περιβάλλον και καλή υγεία, κοινωνίες ειρηνικές, χωρίς αποκλεισμούς και πολλά άλλα.

Η 7η  Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο εορτασμού της σημερινής ημέρας ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που είτε ως άτομα, είτε συλλογικά, προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο, τις γνώσεις, το ταλέντο, την εμπειρία και τη θετική τους ενέργεια καθημερινά προς όφελος της κοινωνίας μας.

Ευχή μας να εμπνευστούμε από όλους εσάς που μέσα από τις πράξεις σας βελτιώνετε τον κόσμο μας. 

Κι ας πάρουμε την απόφαση να πράξουμε κι εμείς αυτό που μας αναλογεί, για να σφυρηλατήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους".

ethelo

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ