Μήνυμα…Άμεσης «ΔΡΑΣΗΣ» από το Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρήκοων Ηρακλείου!

Μήνυμα…Άμεσης «ΔΡΑΣΗΣ» από το Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρήκοων Ηρακλείου!

Το επάγγελμα του Αστυνομικού γνώρισαν οι μαθητές του σχολείου

Το Ειδικό Δημοτικό Κωφών και Βαρήκοων Ηρακλείου είχε τη χαρά να φιλοξενήσει σήμερα στις εγκαταστάσεις της σχολικής μονάδας την Ομάδα του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, στα πλαίσια των προγραμμάτων «Μαθαίνω τα επαγγέλματα» και «Προστατεύω τον εαυτό μου», που υλοποιούνται στο σχολείο.

Όπως αναφέρει η κ. Μιχαέλα Μακρογιαννάκη, Σχολική Νοσηλεύτρια:

"Οι μαθητές του σχολείου σε ρόλο «αστυνομικού» με τα χειροποίητα καπέλα τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του Αστυνομικού, να μάθουν για τον εξοπλισμό των Αστυνομικών, τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν την ασφάλεια τους, όπως τι πρέπει να κάνει ένα παιδί αν το πλησιάσει κάποιος άγνωστος αλλά και ποιος είναι ο αριθμός τηλεφώνου της αστυνομίας που πρέπει να καλέσουν σε περίπτωση ανάγκης.

Στο τέλος περίμενε όλους η πιο ωραία έκπληξη! Οι μαθητές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, όταν οι αστυνομικοί τους έδωσαν τη δυνατότητα να «γνωρίσουν» το περιπολικό όχημα, να παίξουν και να μάθουν βιωματικά από κοντά τον εξοπλισμό της αστυνομίας, πως λειτουργεί η σειρήνα και το μεγάφωνο του περιπολικού!

Σχολείο Κωφών Άμεση Δράση

Η υλοποίηση του προγράμματος δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, χωρίς τη θέρμη και την υπομονή του Διοικητή του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Γιώργου Πικράκη  και του Αρχιφύλακα κ. Χρήστου Δελιούση, που παρά το φόρτο εργασίας και το δύσκολο έργο που επιτελούν, βρήκαν τον χρόνο και με πολύ ενθουσιασμό ενημέρωσαν και ξενάγησαν τους ιδιαίτερους μαθητές μας, αποδεικνύοντας πως η ΕΛ.ΑΣ είναι στη διάθεση για την ασφάλεια τους, δεν χρειάζεται να τη φοβούνται και πρέπει να απευθύνονται στις υπηρεσίες της σε περίπτωση ανάγκης!

Τα άτομα με Αναπηρία δε ζητούν, να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητούν να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας!

Ας υποστηρίξουμε την προσπάθεια και τον ειλικρινή τους αγώνα, να ζήσουν με «ισότιμους»  όρους και ακόμα πιο κατάλληλα να το δείξουμε έμπρακτα, διότι ο λόγος περισσεύει. Εξάλλου, ο καθένας μας δίνει στον συνάνθρωπο ότι έχει μέσα του"…

Σχολείο Κωφών Άμεση Δράση  

Σχολείο Κωφών Άμεση Δράση

Σχολείο Κωφών Άμεση Δράση

Σχολείο Κωφών Άμεση Δράση

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ