Στο Αστυνομικό Μέγαρο συνεχίστηκε η "σύγκρουση" για τη γεώτρηση στο Γιούχτα

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Στο Αστυνομικό Μέγαρο συνεχίστηκε η "σύγκρουση" για τη γεώτρηση στο Γιούχτα

Ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται να καταθέσει ο Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων

Ρεπορτάζ: Αντώνης Παντινάκης

 

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου δόθηκε η συνέχεια της μετωπικής σύγκρουσης που ξέσπασε μεταξύ του Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων και του Δήμου Ηρακλείου, για την γεώτρηση στους πρόποδες του Γιούχτα. 

Όπως έγραψε πρώτο το Cretalive, παρουσιάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες από το σημείο από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στελέχη της δημοτικής αρχής, προεξάρχοντος του δημάρχου Μανόλη Κοκοσάλη, αλλά και αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στις Αρχάνες και λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκαν στο επίμαχο... σημείο, προσπαθώντας να μπλοκάρουν τις εργασίες! Λίγη ώρα αργότερα κατέφτασαν και αστυνομικές δυνάμεις. 

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχανών Μύρων Χιλετζάκης εκπροσωπώντας τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και ο γεωλόγος της ΔΕΥΑΗ Παναγιώτης Σοφίου μετέβησαν με τα οχήματά τους στο Αστυνομικό Μέγαρο, προκειμένου να δώσους αμοιβαίες εξηγήσεις για το συμβάν.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο έφτασε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αλλά και ο Περιφερειάρχης Κρήτης,  Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι, ο Δήμος Αρχανών Αστερουσίων αναμένεται την Πέμπτη να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, υπερασπιζόμενος τη θέση του για τη γεώτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Βουρεξάκης, μιλώντας στο Cretalive , τόνισε χαρακτηριστικά πως "Είμαστε 100% νόμιμοι

geotrisi

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ