Μηνυτήρια αναφορά και μηχανοκίνητες πορείες για τους δασικούς χάρτες!

"Η Κρήτη ανήκει στους Κρήτες κι αυτό ξεκαθαρίζεται μέσα από τις νομοθεσίες", δηλώνει ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης

Στην αντεπίθεση περνάει η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή για τους δασικούς χάρτες, ακολουθώντας την νομική οδό αλλά και διοργανώνοντας μηχανοκίνητες πορείες και στις πρωτεύουσες πόλεις των τεσσάρων νομών της Κρήτης!

Επιστολές θα σταλούν προς όλους τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές της Κρήτης, καθώς στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Μαρτίου, θα υποβληθεί ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και των Εισαγγελικών αρχών μηνυτήρια αναφορά "προκειμένου να διερευνηθούν τα ποινικά αδικήματα που τελέστηκαν σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και χιλιάδων πολιτών κατά την κατάρτιση, παραλαβή και θεώρηση από τα αρμόδια κρατικά όργανα των χαρτών, που ακολούθως αναρτήθηκαν, παραλήφθηκαν και πληρώθηκαν από το Δημόσιο". Κι όλα αυτά έγιναν, "παρ' όλα τα τραγικά λάθη ως προς τον χαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων που δια γυμνού οφθαλμού δεν είναι και δεν ήταν ποτέ δασικές", υπογραμμίζεται από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή για τους δασικούς χάρτες.

Την ίδια ημέρα, τα μέλη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής θα βγουν στους δρόμους, συμμετέχοντας σε μηχανοκίνητες πορείες. Αφετηρία στο Ηράκλειο θα είναι το Παγκρήτιο Στάδιο. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 11 το πρωί.

Η "συμβολική" όπως χαρακτηρίζεται "διαμαρτυρία" περιλαμβάνει στάση τόσο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου και θα κατατεθούν σχετικά υπομνήματα.

Στο Ρέθυμνο, σημείο συνάντησης θα είναι τα Τρία Μοναστήρια, ενώ τόσο στον Άγιο Νικόλαο, όσο και στα Χανιά θα υπάρξουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις εκείνη την ώρα.

Απ' τους διοργανωτές ξεκαθαρίζεται ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, ότι ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες κλπ) - εντός των αυτοκινήτων θα βρίσκονται δύο άτομα. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές διευθύνσεις.

Οι μηχανοκίνητες πορείες, που θα περάσουν μέσα από τις πόλεις, προκειμένου οι διαμαρτυρόμενοι να διαλαλήσουν το σύνθημά τους: "Η Κρήτη ανήκει στους Κρήτες κι αυτό ξεκαθαρίζεται μέσα από τις νομοθεσίες", όπως δηλώνει στο Cretalive ο κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης, που μιλάει εκ μέρους της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης για τους δασικούς χάρτες, της οποίας είναι επικεφαλής.

"Αντιδρούμε γιατί θέλουμε να βγει νομοθετική διάταξη τώρα, να αποσυρθούν οι δασικοί χάρτες τώρα και να διορθωθούν" εξηγεί, ζητώντας τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων.

"Το θέμα ανήκει όλο τον κρητικό λαό, δεν αφορά μόνο τους αγρότες, πρέπει να το δουν όλες οι κυβερνήσεις που έβαλαν την υπογραφή τους, διαχρονικά" υποστηρίζει.

Ο κ. Ιερωνυμάκης και τα υπόλοιπα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής βασίζονται στο άρθρο 68, το οποίο όπως λένε, διαχωρίζει την Κρήτη όπως και άλλες περιοχές απ' το ιδιοκτησιακό καθεστώς που ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

"Οτιδήποτε άλλο γίνει είναι αντισυνταγματικό" τονίζει ο κ. Ιερωνυμάκης, επισημαίνοντας ότι "η συνένωση της Κρήτης με την μητέρα Ελλάδα έγινε με συγκεκριμένους όρους, απ' τους οποίους εξαιρούνται ο ορεινές και οι δασώσεις περιοχές, οι ιδιοκτησίες,εκεί γενικώς όπου καλλιεργούσε, βόσκιζε τα ζώα του και τρεφόταν ο κρητικός λαός".

Όπως λέει ο ίδιος, "όταν ενώθηκε η Κρήτη με την Ελλάδα, κάτι που φυσικά ορθώς έγινε, προστατεύτηκαν οι ιδιοκτησίες των Κρητών. Παραχωρήθηκαν λιμάνια, αιγιαλοί, ποτάμια , ρυάκια -και οτιδήποτε στη συνέχεια απαλλοτριώθηκε από το ελληνικό κράτος-  και δημόσια κτήρια στην μητέρα Ελλάδα. Το ελληνικό δημόσιο εδώ στην Κρήτη πρέπει να αποδείξει ότι έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς, όχι οι ιδιοκτήτες".

 

Δείτε επίσης:

"Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο των δασικών χαρτών τώρα"

Μπρος γκρεμός και πίσω... χάρτες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων στην Κρήτη

Κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες και... κατεδαφίσεις

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τους δασικούς χάρτες της Κρήτης

Για τους δασικούς χάρτες συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ