Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας: «Αυτό που μας σώζει είναι μόνο το εμβόλιο»

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας: «Αυτό που μας σώζει είναι μόνο το εμβόλιο»

Το ποσοστό των ιερέων-κληρικών που έχουν εμβολιαστεί στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, αγγίζει το 75%

«Δεν πρόκειται να επιβάλουμε σε κάποιον να εμβολιαστεί υποχρεωτικά, ούτε θα παύσουμε κάποιον ανεμβολίαστο ιερέα από τα καθήκοντά του, από την άλλη πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι αυτή τη στιγμή η μοναδική λύση για την πανδημία είναι το εμβόλιο», δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Ο ίδιος, που έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση, απευθύνει έκκληση και συστήνει «και στους κληρικούς και στο λαό που ακόμη δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να το πράξουν, γιατί αυτό είναι που αυτή τη στιγμή μας σώζει». Προσθέτει δε ότι «η αντιμετώπιση του κορωνοϊού επαφίεται στους γιατρούς και τους επιστήμονες».

Αναφορικά με το ποσοστό των ιερέων-κληρικών που έχουν εμβολιαστεί στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, αυτό αγγίζει, όπως λέει, το 75%.

 

«Δεν πρόκειται να πάψουμε ανεμβολίαστους από τα καθήκοντά τους»

Σημειώνει δε ότι δεν προτίθεται ούτε ο ίδιος, ούτε συνολικά η Εκκλησία της Κρήτης να πάψει, για παράδειγμα, από τα καθήκοντά του κάποιον ανεμβολίαστο ιερέα-κληρικό. «Αυτό είναι κάτι που αποφάσισαν και έκαναν κάποιοι Μητροπολίτες ανά την Ελλάδα αλλά εγώ δεν θα εφαρμόσω τέτοια μέτρα που σε κάποιους ακούγονται ίσως και ακραία. Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν, σεβόμενοι όμως πάντα την προσωπικότητά τους. Βλέπουμε, άλλωστε, ότι ακόμη και στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και στο χώρο της Υγείας υπάρχει ποσοστό ανεμβολίαστων, ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέγει τι θα πράξει στη ζωή του».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Πηγή: anatolh.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ