Το μνημείο του 6ου ΕΠΑΛ συγκίνησε το ίδρυμα "Άρης Σταθάκης"

Το μνημείο του 6ου ΕΠΑΛ συγκίνησε το ίδρυμα "Άρης Σταθάκης"

Ενημερωτική εκδήλωση για την οδική ασφάλεια ένα μήνα μετά τον τραγικό θάνατο του Ματθαίου και του Έρντι

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στο Γάζι που έκοψε το νήμα της ζωής του 17χρονου Ματθαίου και του 21χρονου Έρντι, βυθίζοντας στη θλίψη και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, καθώς οι δύο αδικοχαμένοι νέοι ήταν μέλη της σχολικής του κοινότητας. Ο μεν πρώτος μαθητής και ο δεύτερος απόφοιτος. 

Για το 6ο ΕΠΑΛ, όμως, όπως είχε γράψει και τότε το Cretalive, δεν ήταν η πρώτη φορά που θρηνούσε μαθητές του. Εξάλλου, από το 2019 στην αυλή του σχολείου στήθηκε μνημείο για τους μαθητές που έπεσαν θύματα τροχαίων δυστυχημάτων αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο.

6ο ΕΠΑΛ

Η ιστορία του 6ου ΕΠΑΛ και κυρίως η ύπαρξη του μνημείου στην αυλή του, το οποίο μάλιστα επιμελήθηκαν και φροντίζουν οι ίδιοι οι μαθητές του ευαισθητοποίησε το Ίδρυμα "Αρη Σταθάκη" στη Θεσσαλονίκη. 

6ο ΕΠΑΛ

«Όταν άκουσα ότι μέσα σε κάποιο σχολείο στην Κρήτη υπάρχει μνημείο θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων, ήθελα αμέσως να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτή η γενοκτονία» είπε η πρόεδρος του ιδρύματος, Χριστίνα Σταθάκη και συνέχισε: «Σήμερα κάναμε στα παιδιά μια μικρή παρουσίαση και ακολούθησε μια μεγάλη κουβέντα στην κατεύθυνση που έθεσαν οι μαθητές με τις ερωτήσεις τους».

6ο ΕΠΑΛ

6ο ΕΠΑΛ

 Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Δημήτρης Παπαστεφανάκης και Μάνος Πετούσης, στελέχη του Αθλητικού Ομίλου Κρήτης, οι οποίοι έδειξαν στα παιδιά τον εξοπλισμό ασφαλείας των οδηγών αγώνων αυτοκινήτου και αφιέρωσαν χρόνο για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των παιδιών. Από την άλλη, η διευθύντρια του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 'Αννα Λίβα επισήμανε πως «είναι σημαντικό να προσφέρεις στη ζωή και η σημερινή εκδήλωση είναι αξιέπαινη. Στα δύο χρόνια που είμαι σε αυτό το σχολείο έχουμε χάσει δύο παιδιά. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό». 

Διαβάστε επίσης:

Το σχολείο που δε σταματά να μετρά θύματα στην άσφαλτο

Θρήνος για το Ματθαίο και τον Έρντι 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ