Μνήμες από το 2021 "ξύπνησε" στο Αρκαλοχώρι ο διπλός σεισμός

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Αναστάτωση στο Αρκαλοχώρι - Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές - Γονείς πήραν τα παιδιά τους από το 2ο Δημοτικό Σχολείο

Μνήμες ... 2021 "ξύπνησαν" οι δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης (δείτε εδώ). Και οι δύο σεισμοί έγιναν αισθητοί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, γεννώντας την ανησυχία στους κατοίκους.

Ωστόσο ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια ζημιές, ούτε έχει σημειωθεί τραυματισμός, ωστόσο ο "βραχνάς" των "λαβωμένων" από το 2021 κτιρίων συνεχίζεται. 

Μετά από σύντομη περιήγηση που έκανε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Βασίλης Κεγκέρογλου στο Αρκαλοχώρι προκειμένου να διαπιστώσει αν προέκυψαν προβλήματα από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις, επανέλαβε το οξύ ζήτημα των κόκκινων κτιρίων, που με κάθε μικρή ή μεγαλύτερη δόνηση μπορούν να καταρρεύσουν, με κίνδυνο και για τις ζωές των ανθρώπων. Ερωτηματικά όμως προκύπτουν και για την κατάσταση των χαρακτηρισμένων ως κίτρινων κτιρίων, τα οποία ενδέχεται να έχουν υποστεί περαιτέρω βλάβες από τις, κατά καιρούς, νέες σεισμικές δονήσεις. Ο Δήμαρχος Μινώα σημειώνει, σε όλους τους τόνους, ότι το ζήτημα της εξέτασης των φακέλων και των χρηματοδοτήσεων για τις κατεδαφίσεις των κόκκινων κτιρίων αποτελεί ένα ζητούμενο που το Υπουργείο οφείλει να "τρέξει" το συντομότερο δυνατό, για λόγους πρωτίστως ασφάλειας!

Αναστάτωση αλλά χωρίς προβλήματα περιέγραψε στο Cretalive και ο πρόεδρος των Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα", Κώστας Γκαντάτσιος. Ο ίδιος ανέφερε ότι λαμβάνει τηλεφωνήματα από κατοίκους της περιοχής, χωρίς ωστόσο να έχει αναφερθεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τους δύο σεισμούς. Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι "επιτακτική η ανάγκη να δοθεί λύση. Μένουν άνθρωποι σε κίτρινα σπίτια, πρέπει να επισπευσθούν οι κατεδαφίσεις που έχουν βαλτώσει και να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα επιδότησης ενοικίου".

Την ίδια ώρα, γονείς μετέβησαν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου και παρέλαβαν, με δική τους πρωτοβουλία, τα παιδιά τους, ενώ κανονικά συνεχίζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου που λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες. Πάντως δεν εκδόθηκε και, βάσει των τωρινών δεδομένων, δε θα εκδοθεί οδηγία για κλείσιμο σχολείων από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

 

Δείτε επίσης:

Και δεύτερος σεισμός μέσα σε λίγη ώρα! - "Δεν έχουμε μπροστά μας ένα κίνδυνο" σημειώνει ο Γ.Παπαδόπουλος

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι - Αισθητή και στο Ηράκλειο η δόνηση

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ