"Το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο": Ο π. Ανδρέας μιλά για τον ναό - εμβολιαστικό κέντρο

"Το μόνο όπλο είναι το εμβόλιο": Ο π. Ανδρέας μιλά για τον ναό - εμβολιαστικό κέντρο

Πώς αποφασίστηκε να γίνουν εμβολιασμοί μέσα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρχανών και τα εύσημα από τον Βασίλη Κικίλια

 Για την σημαντική πρωτοβουλία να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο  η εκκλησία της Παναγίας Αρχανών. λίγο έξω από το Ηράκλειο  στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού κατά της πανδημίας, μίλησε στο Cretalive o εφημέριος του Ναού, πατέρας Ανδρέας Καλιοντζάκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "το μόνο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι το εμβόλιο". 

Η πρωτοβουλία έχει ήδη κάνει το γύρο της Ελλάδας, ενώ χαρακτηριστική είναι και η αναφορά που έγινε στο θέμα αυτό, από τον Υπουργό Υγείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη. 

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του Cretalive ο π. Ανδρέας:

 Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός θα γίνει στον Ιερό Ναό από προσωπικό της ΥΠΕ Κρήτης τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου επικοινωνώντας με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων. Ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johson.


Εξαιρετική η πρωτοβουλία σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια

"Εξαιρετική" χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών εκεί που μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς στην εκκλησία τις επόμενες ημέρες, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία κυβέρνησης-Εκκλησίας στο θέμα της πανδημίας, απαντώντας μάλιστα και σε σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων.

«Θα πάμε τους εμβολιασμούς έξω από τους ιερούς ναούς» τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε όσα σχετικά είπε ο υπουργός για το θέμα,  από το 12ο λεπτό και μετά:

  

Εκκλησία Παναγίας Αρχάνες
Δείτε επίσης: 

Εκκλησία της Κρήτης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο!

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ