Εκκλησία της Κρήτης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο!

Εκκλησία της Κρήτης μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο!

Οι αντιδράσεις είναι ήδη ενθαρρυντικές – πιστοί που μέχρι πρότινος ήταν αντιεμβολιαστές έχουν ήδη αλλάξει γνώμη

Σε... εμβολιαστικό κέντρο θα μετατραπεί σε λίγες ημέρες  - στις 6 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι -  μία εκκλησία στην Κρήτη και συγκεκριμένα, ο Ιερός Ναός της Παναγίας Αρχανών. 

«Σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι εναντίον, ότι ενδιαφέρεται και για την πνευματική και για τη σωματική υγεία», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης, χάρη στον οποίο μετουσιώνεται η συγκεκριμένη ιδέα. «Το Ευαγγέλιο λέει “φύλαξε το σώμα σου ως καθαρτήριο της ψυχής”», λέει ο ίδιος, «είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την υγεία του σώματός μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να σαμποτάρει την επιστήμη, η θεολογία με την επιστήμη πρέπει να συνεργάζονται».

Η συγκεκριμένη συνεργασία ξεκίνησε όταν ο πατήρ Ανδρέας συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη. «Εδώ και καιρό ψάχνουμε μια τέτοια σημειολογική διαδικασία, να δώσει τον τόνο της συμβολής της Εκκλησίας στους εμβολιασμούς, διότι μια μικρή μερίδα ιεραρχών και παπάδων αντιστρατεύονται», λέει στην «Κ» ο κ. Τζανάκης. «Αξιοποιήσαμε τη διάθεση του πατέρα Ανδρέα», συμπληρώνει, και το εγχείρημα, στο οποίο συμμετέχει και η 7η Υγειονομική Περιφέρεια και ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. 

Οι πολίτες που θα εμβολιαστούν στον ναό θα λάβουν τη δόση του εμβολίου Johnson & Johnson και έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου να δηλώσουν πως θέλουν να εμβολιαστούν, αν και η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Ελένη Μπορμπουδάκη, λέει πως θα υπάρχει και δυνατότητα εμβολιασμού για όσους τελευταία στιγμή «αλλαξοπιστήσουν». «Η ιδιαιτερότητα της Κρήτης είναι ότι έχουμε μεγάλο ποσοστό επισκεπτών», τονίζει. «Είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε τείχος ανοσίας προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε ασφαλείς», αναφέρει. Ο κ. Τζανάκης θεωρεί πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα βοηθήσει. «Είμαι ενθουσιασμένος διότι θα έχει πολύ θετική συμβολή στην καλή εξέλιξη της εμβολιαστικής προσπάθειας της χώρας», τονίζει. 

Οι αντιδράσεις είναι ήδη ενθαρρυντικές – πιστοί που μέχρι πρότινος ήταν αντιεμβολιαστές έχουν ήδη αλλάξει γνώμη. «Εχουμε μερικούς αρνητές», αναφέρει ο π. Ανδρέας. «Γύρω στα 10 με 15 άτομα αυτή τη στιγμή έχουν πειστεί. Με ενδιαφέρει το μήνυμα να έχει απήχηση,  ότι η Εκκλησία συμπορεύεται με την επιστήμη».  

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ