Το μουσείο ενός ιστορικού Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου

Το μουσείο ενός ιστορικού Δημοτικού Σχολείου του Ηρακλείου

Η καθημερινότητα της σχολικής ζωής άλλων εποχών παίρνει σάρκα και οστά - Εντυπωσιάζει η έκθεση που λειτουργεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Πώς ήταν άραγε η σχολική καθημερινότητα των παιδιών τις προηγούμενες δεκαετίες; Τότε που τα θρανία ήταν ξύλινα και οι μαθητές φορούσαν ποδιά; Η σχολική αίθουσα, τα παιδαγωγικά εργαλεία για τις ανάγκες του μαθήματος, οι στολές των παρελάσεων, οι γκραβούρες με τους ήρωες της Επανάστασης του '21, ολόκληρο δηλαδή το σκηνικό της εκπαιδευτικής διαδικασίας του παρελθόντος αναβιώνει στον φυσικό του χώρο. Πού; Σε ένα ιστορικό δημοτικό σχολείο της πόλης του Ηρακλείου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο "Ανωγειανό".

σχολικό μουσείο

Το σχολικό μουσείο της συγκεκριμένης μονάδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης άρχισε να λειτουργεί το 2017 και φιλοδοξία των εκπαιδευτικών του είναι κάποια στιγμή να γίνει επισκέψιμο στο κοινό.

σχολικό μουσείο

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η προσπάθεια για τον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του. Προσφάτως, η διευθύντρια του "Ανωγεινού" ζήτησε τη συνδρομή της δημοτικής αρχής Ηρακλείου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αγγελάκης επισκέφθηκε το σχολικό μουσείο, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από όλα όσα είδε.

σχολικό μουσείο

Την εμπειρία του μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, γνωστοποιώντας την ύπαρξη του μουσείου και απευθύνοντας έκκληση σε όποιον έχει στην κατοχή του υλικό που θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος της έκθεσης να έρθει σε επικοινωνία με τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελένη Πανακάκη.

σχολικό μουσείο

σχολικό μουσείο

σχολικό μουσείο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ