Μουσική εκδήλωση στο Ρέθυμνο για τα 200 χρόνια από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων

Newsroom
Newsroom

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ρεθύμνου

Στην κατάμεστη αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» του Ωδείου Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Κυριακής, 16ης Ιουνίου 2024, μία ακόμη επετειακή εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου.

Ρέθυμνο μουσική εκδήλωση

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρεθύμνης, παρουσιάζοντας πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με το γενικό τίτλο «Όταν Ελλήνων μουσικές στον κόσμο ταξιδεύουν...», «ταξίδεψε» το πολυπληθές ακροατήριο με όμορφα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, τα οποία, όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην αποφώνησή του, «έφθασαν μέχρι τον ουρανό, ως εύοσμο θυμίαμα στην επέτειο των Αγίων μας».

Ρέθυμνο μουσική εκδήλωση

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά την κ. Ισιδώρα Χαλκιαδάκη, η οποία έχει τη μουσική διεύθυνση και διδασκαλία της Χορωδίας και συνόδευσε τους καλλίφωνους χορωδούς στο πιάνο, καθώς και όλα τα επίλεκτα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρεθύμνης, για την υπέροχη αυτή παρουσίαση.

Ρέθυμνο μουσική εκδήλωση

Στον χαιρετισμό της, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, συγκινημένη, συνεχάρη επίσης τη Χορωδία και απηύθυνε δημοσίως την πρόσκληση η εν λόγω μουσική εκδήλωση να πραγματοποιηθεί προσεχώς και στη γενέτειρα των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, τις Μέλαμπες του Δήμου Αγίου Βασιλείου Νομού Ρεθύμνης.

Παρέστησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ρέθυμνο μουσική εκδήλωση

Ρέθυμνο μουσική εκδήλωση

Ρέθυμνο μουσική εκδήλωση

Ρέθυμνο μουσική εκδήλωση

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ