Το "μπλοκάρισμα" στο νεκροτομείο με αφορμή την σορό του 42χρονου καθηγητή

Το "μπλοκάρισμα" στο νεκροτομείο με αφορμή την σορό του 42χρονου καθηγητή

Η οικογένεια του άτυχου Γερμανού έχει ζητήσει επαναπατρισμό της σορού, όμως αυτό απαγορεύεται

Αναταραχή προκλήθηκε στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ το οποίο για πολλές ώρες είχε "μπλοκάρει" λόγω της διαδικασίας ταφης του 42χρονου Γερμανού, του πρώτου θύματος από κορωνοϊό στην Κρήτη.

Η οικογένεια του έχει ζητήσει επαναπατρισμό της σορού, όμως αυτό απαγορεύεται και θα πρέπει να ταφεί στο νεο κοιμητηριο Ηρακλείου. Το πρόβλημα ξεκίνησε με την καθυστέρηση στο να δοθεί η σχετική άδεια για την ταφή,  κάτι που θα έπρεπε, όπως αναφέρεται, να γίνεται με εξπρές διαδικασίες λόγω της επικινδυνότητας μετάδοσης του ιού. 

Η σορός σφραγίστηκε από νωρίς το πρωί, όμως η παραλαβή της δεν είχε γίνει μέχρι και μετά τις 12.00 το μεσημέρι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί όλη η λειτουργία του
νεκροτομείου και να αποκλειστεί κάθε πρόσβαση από γραφεία τελετών για άλλες περιπτώσεις.

Όπως επισημαίνεται, περίμεναν τόσοι άνθρωποι στο νεκροτομείο υπό καθεστώς έντονης ανησυχίας για να ακολουθήσει στη συνέχεια και η διαδικασία της απολύμανσης. 
Υπογραμμίζεται απ' όλους ότι θα πρέπει τέτοια περιστατικά να αντιμετωπίζονται με διαδικασίες παραπάνω από γρήγορες.

"Θα πρέπει για τους θανάτους από κορωναϊό να υπάρχει μια τροποποίηση σε ό,τι αφορά στο 12ωρο που προβλέπεται να συμπληρωθεί υποχρεωτικά για την ταφή. Η σορός θα πρέπει να σφραγίζεται και να παραλαμβάνεται άμεσα από το εκάστοτε γραφείο τελετών και η ταφή να γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες για την προστασία όλων" τόνισε στο Cretalve ο κ Κώστας Μπουνάκης, ιδιοκτήτης γραφείων τελετών.

Και αν στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας, στο νεκροτομείο του Βενιζελείου η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, όπως υπογραμμίζουν. Αναφέρουν ότι είναι ένας χώρος μόλις 10 τ.μ που παραπέμπει περισσότερο σε κοντέινερ και επομένως είναι αδύνατον να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ