Μπορεί η Κρήτη να γίνει το πρώτο "βιολογικό νησί";

Μπορεί η Κρήτη να γίνει το πρώτο "βιολογικό νησί";

Η πρόταση για την αναμπέλωση και οι προοπτικές συνεργασίας που μπορούν να αλλάξουν την πορεία των καλλιεργειών

 

 

Άραγε θα μπορέσει η Κρήτη να βρει τον πραγματικό της δρόμο; Τα πράγματα είναι δύσκολα , αλλά φαίνεται ότι κάποια πράγματα μπαίνουν σε σειρά! Μετά από την πρόταση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου να διεκδικήσει το νησί ξανά μια γενναία αναμπέλωση  ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ.Αρναουτάκης φαίνεται να έχει πάρει πάνω του το θέμα και η προσωπική του δέσμευση απέναντι στην ΕΑΣΗ "αφήστε τοσε μένα" δείχνει να γίνεται πράξη.

"Η ΕΑΣΗ ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά που είχαν βουρκώσει στο θέμα της αναμπέλωσης και όλοι μαζί τώρα συστρατευόμαστε σε αυτή την προσπάθεια με σύμμαχο μ τον περιφερειάρχη Κρήτης τον κ. Αρναουτάκη.
 Δεν είναι κακό το εγώ να το κάνουμε εμείς και όλοι μα όλοι μαζί να παλέψουμε για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο τον μελισσοκόμο και τον παραγωγό κηπευτικών που τόσο πολύ έχει πληγεί το εισόδημα του και περιμένουν όλοι αυτοί με αγωνία να δουν δράσεις και πράξεις που θα το βελτιώσουν" ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ κ.Γαβαλάς.
 
Αρναουτάκης
 
Όπως τονίζει "αν πραγματικά μάθουμε επιτέλους να συνεργαζόμαστε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα για τι είμαστε λίγοι για να σκάβουμε ο ένας το λάκκο του άλλου όπως γινόταν τα παλιότερα χρόνια και φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε.
Η αναμπέλωση λοιπόν είναι μονόδρομος αν θέλουμε να μιλάμε για σταφύλι και σταφίδα, η κατοχύρωση του ΠΓΕ ελαιολάδου ΚΡΗΤΗΣ είναι μονόδρομος αν θέλουμε να μιλάμε για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΚΡΗΤΗΣ οπότε και τα δύο αυτά σοβαρά θέματα είναι στα χέρια της περιφέρειας να τα κάνει πράξη όσο το δυνατόν συντομότερα.
Και εδώ έρχεται να κουμπώσει η προσπάθεια που ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες συνεταιριστικές οργανώσεις του νησιού για την δημιουργία του ενιαίου φορέα διαχείρισης του κρητικού ελαιολάδου μιας και αυτό είναι μονόδρομος για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα"
 
Για τον κ.Σταύρο Γαβαλά "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του πρωτογενή τομέα στην Κρήτη αν θέλουμε πραγματικά να πάμε μπροστά και να αλλαξουμε το ρου της ιστορίας βρίσκοντας την έξοδο από την μιζέρια και την κακομοιριά.
 
" Εμείς η ΈΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε ακόμα και με τον "διάβολο" που λέει ο λόγος για να βοηθήσουμε τους παραγωγούς μας και επειδή μας αρέσουν και οι διαβολικές ιδέες τι θα λέγατε να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε το έδαφος για να κάνουμε την ΚΡΗΤΗ μας το πρώτο βιολογικό νησί του κόσμου στην παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων αν βέβαια είναι εφικτό να γίνει που τουλάχιστον στο ελαιόλαδο πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου θα μπορούσε." καταλήγει ο κ.Στ.Γαβαλάς.
 
Τροφή για σκέψη λοιπόν γι αυτούς που έχουν την καρέκλα και την εξουσία να χαράζουν πολιτική και να κάνουν πράξεις τις ιδέες όταν είναι για το κοινό συμφέρον όλων μας, συνεργάτες και αρωγοί , με όρεξη και  ενέργεια να προχωρήσουμε επιτέλους μπροστά.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ