Αυτό δεν ήταν σπίτι αλλά… θησαυροφυλάκιο Τράπεζας

Ευαγγελία Καρεκλάκη
Ευαγγελία Καρεκλάκη
Αυτό δεν ήταν σπίτι αλλά… θησαυροφυλάκιο Τράπεζας

Ποιος είναι ο 37χρονος στον οποίο αποδίδει η ΕΛΑΣ ηγετικό ρόλο

 

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

 

Μπορεί οι αστυνομικοί να βρήκαν στο σπίτι του  περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ, μπορεί να του αποδίδεται ηγετικός ρόλος στην εγκληματική οργάνωση που φέρεται να τροφοδοτούσε την Ελλάδα (ίσως και χώρες του εξωτερικού) κυρίως  με αρώματα απομιμήσεις, όμως ο 37χρονος βασικός κατηγορούμενος στη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος περιγράφεται ως άνθρωπος που διατηρούσε χαμηλό προφίλ, προσπαθούσε να μην προκαλεί με τον τρόπο ζωής του  ενώ  φέρεται να ήταν προσεκτικός στην επιλογή των συνεργατών του. «Είχε ένα κλειστό κύκλο ατόμων εμπιστοσύνης» σχολίασε αστυνομική πηγή.  

Αστυνομικοί εκτιμούν ότι το χαμηλό προφίλ το οποίο διατηρούσε ίσως ήταν το κλειδί της …επιτυχίας αφού, όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία,  για τουλάχιστον δύο χρόνια το κύκλωμα που είχε έδρα το Ηράκλειο δρούσε ανενόχλητο, έχοντας τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Τόσο το  «ζεστό» χρήμα που κατασχέθηκε  όσο επίσης οι  επιταγές, τα τιμολόγια και πλήθος εγγράφων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης από το ΣΔΟΕ, καταδεικνύουν ότι τα οικονομικά μεγέθη ήταν μεγάλα.  Εκτιμάται ότι αφενός είχαν διατεθεί σοβαρά  κεφάλαια για να εξασφαλιστεί όλη αυτή η υποδομή σε εξοπλισμό, χώρους, δίκτυο τροφοδοσίας, αφετέρου ότι τα κέρδη ήταν πολλά.

Το να βρίσκεις …χαλαρά σε ένα σπίτι 635.800 ευρώ, πλήθος ταινιών δεσμίδων διαφόρων τραπεζών και χρηματικών ποσών, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και 32 επιταγές διαφόρων τραπεζών (συμπεριλαμβανομένων δύο «λευκών» υπογεγραμμένων επιταγών) ύψους άνω των 300.000 ευρώ είναι αναμφίβολα αξιοσημείωτο, με την Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ ευλόγως να ζητούν  απαντήσεις.  

Όταν αστυνομικοί του Οργανωμένου χτύπησαν την πόρτα της οικίας του 37χρονου, τους ρώτησε το λόγο της έρευνας. Ποια είναι η θέση του για τα όσα του αποδίδονται, θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες οπότε και θα απολογηθεί ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής στην οποία παραπέμπεται.

«Αχυράνθρωποι» 

Σύμφωνα με τη δικογραφία του Τμήματος  Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ο 37χρονος, εκτός από την ατομική επιχείρηση που διατηρούσε, φέρεται να είχε στήσει δύο ακόμα εταιρείες στα ονόματα δύο γυναικών, οι οποίες αναζητούνται. Κατά την Αστυνομία οι δήθεν εταιρείες δεν εντοπίστηκαν ποτέ, ήταν εταιρείες φαντάσματα, ενώ οι δύο γυναίκες χαρακτηρίζονται ως «αχυράνθρωποι».

 

Αστυνομικές πηγές που έχουν γνώση της δικογραφίας εκτιμούν ότι ο 37χρονος είχε κομβικό ρόλο στην οργάνωση και πιστεύουν ότι στο πεδίο που εκείνος έπαιζε μπάλα, είχε κυρίαρχο ρόλο. Το αν πίσω από αυτήν την οργάνωση κρύβονται και άλλα «κεφάλια», αυτό δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί, τουλάχιστον στη φάση αυτή. Μόνο υποθέσεις και εκτιμήσεις μπορεί να γίνουν.

Προιόντα μαϊμού, κέρδη original 

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι τέτοιες υποθέσεις δεν είναι τόσο απλές όσο φαίνονται καθώς υπάρχει σοβαρός αντίκτυπος στις εθνικές οικονομίες και στις θέσεις εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι πανευρωπαϊκά μετά τα ναρκωτικά και τη διακίνηση ανθρώπων, οι υποθέσεις αυτές έχουν τα περισσότερα κέρδη. Μπορεί τα προϊόντα να είναι  «μαϊμού», η μπίζνα όμως είναι original. Δεν είναι μόνο η ζημία που υφίστανται οι δικαιούχοι των σημάτων που εν προκειμένω, με πρόχειρους υπολογισμούς, ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

Το «ντου» των αστυνομικών στις δύο αποθήκες που είχαν μισθωθεί στην Σταυρακιανή Καμάρα και πλησίον του Βιοτεχνικού Πάρκου, στην Τύλισο, ήταν καίριο καθώς εργάτες πιάστηκαν επί τω έργω. Πρόκειται για αλλοδαπούς και Ηρακλειώτες, οι οποίοι επίσης είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Το Cretalive έγραψε από την αρχή για μία υπόθεση-μαμούθ σε όλα τα επίπεδα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), από τα κατασχεθέντα προϊόντα μέχρι τα μηχανήματα της γραμμής παραγωγής και εκατομμύρια εξαρτήματα για τις συσκευασίες των αρωμάτων και όχι μόνο. Βρέθηκαν ακόμα και είδη ρουχισμού και αξεσουάρ, χιλιάδες μάσκες που δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας για τον COVID 19, ακόμα και 2000 συσκευασίες του ενός γραμμαρίου εμπορικής κάνναβης, για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής.

Ακόμα το ΣΔΟΕ καλείται να διερευνήσει λίστες με επιχειρήσεις προκειμένου να διακριβωθεί ποιες είχαν συνεργασία με το φερόμενο κύκλωμα. Υπενθυμίζεται ότι σε επίπεδο Ηρακλείου είχαμε πέντε συλλήψεις, στην Αθήνα συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα (αναμένεται να μεταχθούν στο Ηράκλειο) ενώ αναζητούνται και δύο γυναίκες.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ