"Να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη"

Newsroom
Newsroom

Κινητοποίηση από τον Ενιαίο Φοιτητικό Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης

"Να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη", ζητά ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης, που με ανακοίνωση του καλεί σε κινητοποίηση το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά.

Η ανακοίνωση

"Πριν από λίγες μέρες γνωστοποιήθηκε από τον γιό του Κώστα Μανιουδάκη, Αναστάση, ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του πατέρα του από τις δυνάμεις των ΤΑΕ Σούδας .  Ο Κώστας Μανιουδάκης ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε κατά την διάρκεια ελέγχου στον επαρχιακό δρόμο Φρε- Βρυσών με τον ίδιο να αφήνει εκεί την τελευταία του πνοή μετά απο τα βασανηστίρια της αστυνομίας. Η ελληνική αστυνομία δε δίστασε να οδηγήσει στον θάνατο έναν άνθρωπο με τον πιο σκληρό και βίαιο τρόπο.  
Η αστυνομία Χανίων έσπευσε  να εκδώσει ένα απαράδεκτο δελτίο τύπου με το οποίο δεν αναφέρουν ούτε στο ελάχιστο την αλήθεια και αποσιωπούν το γεγονός προσπαθώντας να συγκαλήψουν την κρατική δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη. Κάνουν λόγο για προσπάθεια βοήθειας των αστυνομικών προς το θύμα και πώς κατέληξε από φυσικά αίτια. Το εξοργιστικό είναι πως οι φωτογραφίες από το σημείο και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.  
Την ίδια ώρα που η εγκληματική πολιτική της ΝΔ έχει αφήσει στο έλεος τους όλες τις πληγείσες περιοχές απο τις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια του κρατικού μηχανισμού  προς τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες  τους ,την βλέπουμε να συνεχίζει κανονικά την κασταλτική της πολιτική και το δόγμα νόμος και τάξη. Από το να επιτίθεται απρόκλητα σε διαδηλωτές στην Λάρισα που διεκδικούν τα αυτονόητα , να βάζει την αστυνομία μέσα σε χώρο ασύλου και να επιτίθεται σε φοιτητές μέχρι και κρατικές δολοφονίες από την αστυνομία και το λιμενικό. Οι κρατηκές δολοφονίες το διάστημα κυβέρνήσης ΝΔ είναι ένα πιο συνηθισμένο φαινόμενο απο τους δεκάδες πνιγμένους πρόσφυγες, τον νεαρό κώστα φραγκούλη κλπ. Η ΝΔ κάνει πλέον ξεκάθαρο πως η πολιτική αυτή της καταστολής και βίας δεν πρόκειται να σταματήσει και η επίθεση σε λαό και νεολαία θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.
Απέναντι σε όλη αυτήν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης  ο λαός και η νεολαία πρέπει να απαντάει μαζικά στον δρόμο υψώνοντας τείχος προστασίας στην ανθρώπινη ζωή και να βάζει φρένο σε οποιαδήποτε αυταρχική πολιτική που απηλεί την ζωή μας.
Να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες για τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη!
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση Σάββατο 30/09 στις 11:00 στην πλατεία δημοτικής αγοράς."

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ