«Να μείνουμε μακριά από το διχασμό. Πάση θυσία πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητά μας»

«Να μείνουμε μακριά από το διχασμό. Πάση θυσία πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητά μας»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος παραμένει δίπλα στους ανθρώπους στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας

Το μήνυμα της ενότητας έστειλε ο Σεβασμιότατος Μηροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναφερόμενος στην δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας αλλά και τα φαινόμενα που παρατηρούνται με απόψεις και φωνές που δημιουργούν «στρατόπεδα» επισημαίνοντας πως η επόμενη ημέρα απαιτεί «να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας χωρίζει και να κρατήσουμε μόνο ό,τι μας ενώνει».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΤΕΑΜ FM ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος τόνισε πως βρίσκεται δίπλα σε όλους προκειμένου να τους στηρίξει και στην δύσκολη αυτή συγκυρία. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα να κρατήσει ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες και υπογράμμισε: «Είμαι δίπλα και κοντά στους ανθρώπους μας,  όπως έκανα πάντα και μπορούν να επικοινωνούν μαζί μου. Είμαι στη διάθεση όλων των ανθρώπων και να τους ακούσω και να τους στηρίξω και να διορθώσω πολλές φορές τη σκέψη τους όταν δεν είναι σωστή»

Ο Μητροπολίτης παράλληλα τόνισε με αφορμή και τα ποικίλα σχόλια που κατακλύζουν το διαδίκτυο αυτές τις ημέρες  πως «δυστυχώς επιτείνουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν» και υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα και όχι διχασμό για το «αύριο» σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ανθρωπότητα που βιώνει μια πρωτοφανή πανδημία.

 Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ακούω, βλέπω , παρατηρώ και διαβάζω τελευταία πάρα πολλά τα οποία και μένα με προβληματίζουν και με στεναχωρούν για το αύριο. Μιλάω για το αύριο γιατί αυτό το πράγμα αργά η γρήγορα θα τελειώσει. Καμία πανδημία στην ιστορία του κόσμου δεν κράτησε αιώνια. Το θέμα είναι τι θα αφήσει πίσω του. Θα μας βρει ενωμένους ή διχασμένους. Να μείνουμε μακριά από το διχασμό. Αν πάθουμε κάτι τέτοιο θα είναι ολέθριο για την πατρίδα μας  και το λαό μας. Πάση θυσία πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητά μας».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στην περίπτωση του κληρικού που βρέθηκε θετικός στον κορωνοΐο, αλλά και τα σχόλια που αναφέρονταν στην ιδιότητά του, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει αυτή την δύσκολη ώρα «να βρίσκουμε ευκαιρίες να εκφράζουμε τους ρατσισμούς μας απέναντι στους ιερείς μας. Επιθυμώ να πω αυτή την φράση γιατί βλέπω συμπεριφορές που δεν μου αρέσουν και το παρατήρησα και με αφορμή την ασθένεια ενός αδελφού κληρικού που ασθένησε από τον κορωνοΐό. Ένας ολόκληρος κόσμος άρχισε να το συζητάει προτάσσοντας την ιδιότητά του, κάτι που εν συνέβη σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που ασθένησαν».

 «Να ακούμε την Εκκλησία, δεν θα μας εγκαταλείψει»

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου  προέτρεψε τους πολίτες «Να ακούμε την Εκκλησία» και διαβεβαίωσε «δεν θα μας εγκαταλείψει η Εκκλησία , ούτε πρόκειται να προδώσουμε την πίστη μας οι Επίσκοποι» επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η Εκκλησία συνεχίζει και τελεί τις Λειτουργίες και τις Ακολουθίες χωρίς διακοπή και στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν.

Πρόσθεσε επίσης: «Πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία όλων μας, ο αγώνας και η υπομονή των ανθρώπων βραβεύεται και το παρατηρούμε αυτό από τα αποτελέσματα. Δόξα το Θεό Ιταλία και Ισπανία δεν γίναμε. Είναι όλα υπό έλεγχο και μακάρι να κρατηθούμε έτσι μέχρι το τέλος» επαναλαμβάνοντας την ανάγκη, όλοι να τηρήσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ώστε σύντομα να ξεπεραστεί η πανδημία και να επανέλθει η κανονικότητα στις ζωές όλων.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως παρόλο που αρκετοί είναι οι πιστοί που θα επιθυμούσαν αυτό το διάστημα να βρεθούν στις Ακολουθίες και στην τοπική Εκκλησία καθώς και να κοινωνήσουν,  ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου υπογράμμισε: «Μένουμε σπίτι και κάνουμε το σπίτι μας Εκκλησία και τα βρίσκουμε με τον εαυτό μας. Έχει και καλά αυτή η ιστορία τα οποία θα τα δούμε μετά όταν θα καθίσουμε όλοι να κάνουμε την εκτίμηση μας».

Δεν παρέλειψε να  επισημάνει πως η δύσκολη αυτή περίοδος αποτελεί μια ευκαιρία για το μέλλον, καθώς δίνει τη δυνατότητα όλοι να προσδιορίσουν εκ νέου τη στάση και τη σχέση τους με την Εκκλησία, τους ανθρώπους , το περιβάλλον και τον ίδιο τον εαυτό τους  και ανέφερε: «Πήραμε την ζωή μας λάθος και πρέπει να επανεκτιμήσουμε».

«Όταν έχουμε διπλή Σταύρωση , έρχεται και διπλή Ανάσταση»

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, εξέφρασε την αισιοδοξία του τονίζοντας πως θα έρθουν καλύτερες μέρες, αλλά μόνο μέσα από την ομόνοια και την ενότητα. «Όταν έχουμε διπλή σταύρωση  έρχεται και διπλή ανάσταση. Το νιώθω πως θα την έχουμε αρκεί να το θέλουμε, να συνεργαστούμε , να κοιτάζουμε μπροστά αφήνοντας πίσω ότι μας χωρίζει και αφήνοντας μόνο ότι μας ενώνει».

«Δεν ζητήθηκε ποτέ επίδομα για τους ιερείς»

Τέλος ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα που θέλουν την Εκκλησία να έχει ζητήσει να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ στους ιερείς, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου διέψευσε  κατηγορηματικά και τόνισε πως η μοναδική μέριμνα που έχει ζητηθεί από την Εκκλησία είναι για τους εργαζόμενους σε δομές της Εκκλησίας και Νομικά Πρόσωπα που έχουν κλείσει λόγω του κορωνοΐού. 

Ο Μητροπολίτης διευκρίνισε συγκεκριμένα: «Δεν ζητήθηκε ποτέ τέτοιο πράγμα μας φτάνουν αυτά που έχουμε και ζούμε αξιοπρεπώς. Ο ιερέας είναι στο ενιαίο μισθολόγιο, είναι δημόσιος υπάλληλος και ισχύσουν για αυτόν όσα ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους.  Το επίδομα θεσπίστηκε για συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Η Εκκλησία όμως έχει και από αυτούς. Για παράδειγμα εδώ έχουμε δέκα ανθρώπους που εργάζονται στο Αρκάδι, και αυτοί έχασαν τη δουλειά τους αυτή την περίοδο γιατί οι πόρτες του Αρκαδίου έκλεισαν. Οι δέκα αυτοί άνθρωποι που ζούσαν τις οικογένειές τους από εκεί πήγαν στα σπίτια τους. Αυτοί λοιπόν δεν δικαιούται να το πάρουν;».

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ