Νέα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην κοπή δέντρων στο Ηράκλειο

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να μην επιτρέψουν κοπές δέντρων

 

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της κοπής δέντρων κατατέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από την δικηγόρο Αθανασία Παπαδημητρίου η οποία εκπροσωπεί νομικά τους κατοίκους του Μασταμπά καθώς και δύο Πολιτιστικούς Συλλόγους που εναντιώνεται στο κόψιμο των δέντρων στο Ηράκλειο.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αφορά στις κοπές δέντρων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις 24, 25 και 26/2023 καθώς και την 227/3.10.22 αναφορικά με τα δέντρα στην περιοχή του Μασταμπά, στη λεωφόρο Δημοκρατίας καθώς και ένα πεύκο στην πλατεία Σινάνη. 

Η συζήτηση της προσωρινής διαταγής ορίστηκε για την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 11:00 το πρωί. Σημειώνεται ότι ο δήμος Ηρακλείου ενημερώθηκε από το δικαστήριο, συνεπώς κάθε προσπάθεια κοπής έως και τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής δεν είναι νόμιμη. Ο δήμος Ηρακλείου θα τηρήσει την προσωρινή διαταγή, όπως και μέχρι σήμερα έχει πράξει.

«Βγήκε δελτίο τύπου σήμερα το μεσημέρι για κοπή δέντρων την Κυριακή. Τα δέντρα που θέλουν να κόψουν τώρα δεν έχουν ελεγχθεί από ρεζιστογράφο. Η Υπηρεσία Πρασίνου συστηματικά προωθεί τις κοπές των δέντρων αντί για τις προσπάθειες διατήρησης» αναφέρει στο Cretalive η δικηγόρος Αθανασία Παπαδημητρίου.

Εν τω μεταξύ υπενθυμίζεται ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση επί των δύο αιτήσεων για την κοπή δέντρων στον πευκώνα των Δειλινών και στον Άγιο Κωνσταντίνο. Την Πέμπτη 16/3 οι δύο πλευρές κατέθεσαν στο δικαστήριο τα έγγραφα που αποδεικνύουν όσα κάθε πλευρά ισχυρίζεται και πλέον αναμένεται η έκδοση της οριστικής απόφασης.


Φωτογραφία από Judy Macdonald από το Pixabay
 

Δείτε επίσης:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγων εργασιών κοπής δέντρων

Πρώτη "νίκη" των κατοίκων για τον πευκώνα στα Δειλινά- Παραμένουν τα 68 δέντρα

Ασφαλιστικά μέτρα για τη μη κοπή 29 δέντρων στον Άγιο Κωνσταντίνο


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ