Πρώτη "νίκη" των κατοίκων για τον πευκώνα στα Δειλινά - Παραμένουν τα 68 δέντρα

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Δεκτό το αίτημα τους για την προσωρινή διαταγή παύσης των εργασιών υλοτομίας και κοπής.

Δεκτό έγινε από τις δικαστικές αρχές, το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής για την παύση των εργασιών υλοτόμησης στον πευκώνα των Δειλινών έως και τις 12/05/2023, οπότε και ορίστηκε η εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων.

Κατά συνέπεια, μέχρι τότε, καμία διαδικασία υλοτόμησης δεν μπορεί να γίνει στον αλσύλιο των Δειλινών με τα 68 πεύκα ενώ ταυτόχρονα οι κάτοικοι, όπως δήλωσαν στο cretalive, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

deilina

«Δικηγόροι του δήμου προσπάθησαν να μας εκφοβίσουν στο Δικαστήριο με το ψευτοδίλημμα ασφάλειας έναντι της υπάρξεως των δέντρων, λέγοντας μας ποιος θα πληρώσει το τίμημα αν πέσει κάποιο νέο δέντρο;» ανέφερε η δικηγόρος των κατοίκων κ. Αθανασία Παπαδημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χτες επικράτησε αναστάτωση στην περιοχή όταν συνεργεία του δήμου Ηρακλείου μετέβησαν στο σημείο για την κοπή συνολικά 68 πεύκων.

deilina3

Οι κάτοικοι εμπόδισαν τα συνεργεία να προχωρήσουν στις κοπές, όπως ήταν ήδη προγραμματισμένο να γίνει, ενώ η αναταραχή ήταν τέτοια που στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, 42 κάτοικοι συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να μην υλοποιηθεί η σχετική απόφαση και να μην απομακρυνθεί ο μεγάλος αριθμός των δέντρων.

 

Δείτε επίσης:

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στα Δειλινά για τις κοπές των δέντρων

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ