Νέα ασθενοφόρα "θηρία" 4Χ4 σε Μοίρες και Σπήλι

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το κόστος για τα συνολικά 14 νέα ασθενοφόρα της Κρήτης

Δύο νέα υπερσύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα ασθενόφορα και μάλιστα 4Χ4 παρελήφθησαν σήμερα το πρωί σε μία λιτή τελετή από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για τα δύο πρώτα από τα συνολικά 14 ασθενοφόρα που έρχονται μέσα από διαγωνισμό από την Περιφέρεια Κρήτης, κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, και με προϋπολογισμό 1.140.000 ευρώ.Τέσσερα ασθενοφόρα αναμένεται να παραληφθούν στα μέσα του επόμενου μήνα και τέλος Ιουλίου 2023 θα γίνει η τελευταία παραλαβή με τα συνολικά 14 νέα ασθενοφόρα τα οποία θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας στην ενδοχώρα όλου του νησιού.

Ασθενοφόρα

Παρουσία του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Παπαβασιλείου Νεκτάριου και Υποδιοικητή Αγαπίου Δημήτρη,  του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, του πρώην Υφυπουργού και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, των δημάρχων Αγίου Βασιλείου, Ταταράκη Γιάννη και Φαιστού Νικολιδάκη Γρηγόρη, του Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Πατριανάκου Αλέξανδρου, του Δ/ντή ΕΚΑΒ Κρήτης, Γιαννακουδάκη Νίκου, του Προέδρου Πανελλήνιου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κ.Υ., Μοχιανάκη Κώστα, του Διοικητή του ΓΝ Ρεθύμνου Μαρκάκη Λευτέρη, της ΣΕΛ του Κ.Υ. Μοιρών, Φασουλάκη Μαρίας και του ΚΥ Ηρακλείου, Κλάδου Δημήτρη, του πρώην Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Κεφαλογιάννη Νίκου, Δ/ντών και στελεχών της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, πληρωμάτων/διασωστών, τελέστηκε αγιασμός από τον πατέρα Μιχαήλ Παπαθεοχάρη ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.  

nea asthenofora

nea asthenofora2

nea asthenofora9

Εκσυγχρονισμός στο στόλο της Κρήτης

«Αναμφισβήτητα με τον στόλο αυτό αναβαθμίζεται και εκσυχρονίζεται σημαντικά ο τομέας Υγείας στο νησί μας προς όφελος των συμπολιτών μας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Νίκος Συριγωνάκης.

«Με μεγάλη χαρά σήμερα παραλαμβάνουμε τα δύο από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης και την ευχαριστούμε γι’ αυτό. Είναι τα πιο σύγχρονα ασθενοφόρα που αυτή τη στιγμή στον ελλαδικό χώρο και θα καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες του Σπηλίου στο Ρέθυμνο και των Μοιρών στο νομό Ηρακλείου» ανέφερε ο κ. Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

«Μία σημαντική ημέρα σήμερα για τους ανθρώπους του Δήμου μας που έχουν ανάγκη καθώς το ένα από τα δύο ασθενοφόρα θα έρθει στο Κέντρο Υγείας Μοιρών» σημείωσε ο Δήμαρχος Μοιρών κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης.

«Σήμερα παραλαμβάνουμε ένα σύγχρονο ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Σπηλίου. Είχε δοθεί μια μεγάλη μάχη, καλοπροαίρετα πάντα, και σήμερα δικαιώνονται όλες οι προσπάθειες που κάναμε» επεσήμανε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης.

nea asthenofora6

nea asthenofora5

nea asthenofora3

Το τροχαίο όταν το ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε ελιά

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 το πλήρωμα του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Μοιρών έφθασε στα όρια του όταν στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς μεταναστών, μέσα στη νύχτα.

Εκείνο το βράδυ το πλήρωμα έκανε πολλές φορές την διαδρομή Μεσαρά- Ηράκλειο και πάλι πίσω. Παράλληλα μετέφεραν στο Βενιζέλειο μία εγκυμονούσα αλλά και ένα παιδί, το οποίο τραυματίστηκε κατά τη μεταφορά του από τη βάρκα των μεταναστών στη στεριά.

Επίσης νωρίτερα οι διασώστες διήνυσαν την ίδια απόσταση προκειμένου να μεταφέρουν ένα περιστατικό από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο χωριό Λούκια της Μεσαράς.

Έτσι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας οι διασώστες εξαντλημένοι πια από τα δρομολόγια είχαν σοβαρό τροχαίο ατύχημα όταν το ασθενοφόρο έπεσε σε μία ελιά με αποτέλεσμα να την εκριζώσει.

Το μοναδικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μοιρών υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη με συνέπεια να κρίνεται ως επιτακτική η ανανέωση του στόλου με ένα νέο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο που θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

nea asthenofora8

 

Δείτε επίσης:

Σκάφος με δεκάδες μετανάστες ανοιχτά των Καλών Λιμένων- ανάμεσά τους μία έγκυος

Στο κλειστό των Μοιρών οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ