Νέα μαζικά rapid tests στο Παλαίκαστρο

Νέα μαζικά rapid tests στο Παλαίκαστρο

Σε νέο δείγμα κατοίκων πλην αυτών που είχαν τεθεί σε καραντίνα καθώς είχαν βρεθεί θετικοί

Νέα μαζικά rapid tests για κορωνοϊό θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 19 Ιανουαρίου στο Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας, το οποίο - να θυμίσουμε- εξακολουθεί να βρίσκεται σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία του Δήμου, οι έλεγχοι θα γίνουν σε περίπου 200 κατοίκους, και θα αφορούν νέο δείγμα και όχι αυτούς που είχαν τεθεί σε καραντίνα καθώς είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό στους προηγούμενους ελέγχους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

"1. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα Σάββατο 26/1, με την επόπτρια των ΚΟΜΥ Λασιθίου Ιατρό Κα Καρπούζη Αθηνά και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μου επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση, που έλεγε ότι δύο μέρες πριν τη λήξη της καραντίνας όλων όσων είχαν τεθεί, θα ελάμβανε χώρα η λήψη rapid test, σε νέο δείγμα κατοίκων πλην αυτών που ήταν σε καραντίνα (θετικοί)

Επομένως τα νέα τεστ αφορούν αρνητικούς στο αρχικό τεστ, αλλά και σε κατοίκους που δεν έκαναν τεστ.

2. Η ημερομηνία διεξαγωγής των νέων τέστ έχει καθοριστεί και είναι η ερχόμενη Τρίτη 19/1.

3. Θα εξεταστούν περίπου 200 κάτοικοι ( αυστηρά όπως προαναφερθηκε), από 10:00 έως 14:00.

4. Θα γίνει προεργασία καταγραφής των ονομάτων από τη παραμονή (Δευτέρα 18/1), με δεδομένο το 50 άτομα ανά ώρα, και που θα προσέρχονται στο χώρο δράσης, σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα προς αποφυγή συνωστισμού - συγχρωτισμού.

5. Πιθανός χώρος το κοινοτικό κατάστημα του χωριού και χώρος αναμονής το πάρκιν. Επιτρέπεται η προσέγγιση με αυτοκίνητο και πιθανόν να πραγματοποιηθεί drive through. Έγκαιρα θα λάβει χώρα ενημέρωση των κατοίκων, ώστε η δράση να διεξαχθεί με απόλυτη επιτυχία.

6. Συντονιστικές οδηγίες για καθορισμό λοιπών λεπτομερειών από σήμερα Σάββατο (16/1) έως και τη Δευτέρα (18/1), με το Πρόεδρο της Κοινότητας Παλαικάστρου Κο Χατζηδάκη Νίκο και πάντα σε συνεχή επικοινωνία για διευκρινήσεις με την Επόπτρια Κα Καρπούζη Αθηνά σε πνεύμα συνεργασίας.

7. Η ανησυχία και η καλοπροαίρετη διάθεση, είναι δεδομένη τόσο σε Κοινοτικό όσο και σε Δημοτικό επίπεδο..

8. Ψυχραιμία όχι εκνευρισμός και πανικος. Καλή δύναμη σε όλους...

Μένουμε μέσα.....μένουμε ασφαλείς!"

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ