Νέες επαφές Λαμπρινού για την αντιμετώπιση της κρίσης

Νέες επαφές Λαμπρινού για την αντιμετώπιση της κρίσης

Συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα

Με εκπροσώπους της Ένωσης Ηρακλείου και της Οργάνωσης Αμπελουργών - Ελαιοπαραγωγών Κρήτης συναντάται ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του, για την "επόμενη ημέρα" της πανδημίας. 

Υπενθυμίζεται ότι στόχος των συναντήσεων αυτών είναι να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες κάθε κλάδου ώστε με βάση  αυτές και με την συνδρομή του Δήμου να καταρτιστεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. 

Ο κ. Λαμπρινός συναντήθηκε συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιουργών Κρήτης  Πρίαμο Ιερωνυμάκη, τον  πρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρο Γαβαλά καθώς και μέλη των δυο προεδρείων. 

Στη συζήτηση προέκυψε η αγωνία των παραγωγών για την επόμενη ημέρα, καθώς η πανδημία έχει  δημιουργήσει πολλά προβλήματα και στον πρωτογενή τομέα. 

Ο Δήμαρχος τους ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό τους, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, όσον αφορά στα θέματα που αντιμετωπίζουν και θα προσπαθήσει  να τους βοηθήσει με τον προσφορότερο τρόπο. 

Λαμπρινός Αντωνακάκη
 

Ο κ. Λαμπρινός συναντήθηκε και με την πρόεδρο του Συνδέσμου Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη που του έθεσε τα αιτήματα του κλάδου, ενόψει της πιθανής επαναλειτουργίας των καταστημάτων την 1η Ιουνίου και κυρίως το αίτημα για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη μέχρι το τέλος του 2020. 

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα τα εξετάσει σοβαρά, σε συνεννόηση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, καθώς η πρόθεση του Δήμου είναι να στηρίξει ουσιαστικά τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους της εστίασης, στην προσπάθειά τους για επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. 

 

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ