Νέος σεισμός στην Κρήτη, με το "καλημέρα"!

Νέος σεισμός στην Κρήτη, με το "καλημέρα"!

5,2 ρίχτερ στην ίδια περιοχή, μετά τον "τριπλό" σεισμό, τα ξημερώματα

Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Κρήτη, στις 07.11 το πρωί, ταρακουνώντας για τα καλά το νησί με το "καλημέρα". Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 5,2 ρίχτερ και εντοπίζεται στα 43 χλμ. βόρεια βορειοανατολικά της Σητείας και σε εστιακό βάθος 10 χλμ., στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκαν οι τρεις δονήσεις, τα ξημερώματα.

σεισμός

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 5,3 ρίχτερ με επίκεντρο τα 48 χλμ. βόρεια της Σητείας και με εστιακό βάθος 5 χλμ.

Ευρωμεσογειακό

Σε εξέλιξη η ακολουθία - Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας στο enikos.gr, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 3:30 το πρωί και ήταν 5,1 Ρίχτερ. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί περίπου δέκα μικρότεροι μετασεισμοί με τον πιο μεγάλο λίγο μετά τις 7 το πρωί που ήταν 5,2 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η ακολουθία είναι σε εξέλιξη και είναι σε θαλάσσιο χώρο. Οι σεισμοί γίνονται αισθητοί αλλά δεν έχουν προκαλέσει επιπτώσεις. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς δεν έχει τελειώσει.

 

Ο διευθυντής ερευνών γεωδυναμικού ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρει τα πρώτα δεδομένα από τις ισχυρές δονήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή της Κρήτης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ