Τρεις σεισμικές δονήσεις ξύπνησαν την Κρήτη!

Τρεις σεισμικές δονήσεις ξύπνησαν την Κρήτη!

Τρεις σεισμικές δονήσεις 5,1, 4,4 και 4,1 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκαν, τα ξημερώματα, στο θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας

Τρεις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη από τις οποίες χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκαν μέσα σε περίπου σαράντα λεπτά, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δόνηση, εντάσεως 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας· η δεύτερη, εντάσεως 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας· και η τρίτη, εντάσεως 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Οι δύο τελευταίες δονήσεις χαρακτηρίζονται «ασθενείς».

Εν τω μεταξύ η σεισμική δραστηριότητα στην συγκεκριμένη περιοχή συνεχίστηκε, με νέα σεισμική δόνηση στις 07.11 το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 5,2 ρίχτερ και εντοπίζεται στα 43 χλμ. βόρεια βορειοανατολικά της Σητείας και σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ