Νήπια σχολάνε ... στις 11.00, λόγω της απουσίας καθαρίστριας!

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη
Νήπια σχολάνε ... στις 11.00, λόγω της απουσίας καθαρίστριας!

Ευελπιστούν σε θετική εξέλιξη εντός της ημέρας, οι γονείς

Της Κατερίνας Παντινάκη

Μειωμένο ... ωράριο λόγω συνθηκών κάνουν οι μαθητές του 10ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου, στην οδό Μελιδονίου, καθώς το σχολείο με το "καλημέρα" της σχολικής χρονιάς έμεινε χωρίς καθαρίστρια.

Η καθαρίστρια που προσλήφθηκε στο εν λόγω σχολείο, λόγω ατυχήματος εκτός εργασίας, έχει καθηλωθεί στο κρεβάτι, μην μπορώντας να ασκήσει τα καθήκοντα που της είχαν ανατεθεί, με αποτέλεσμα το σχολείο να καθαρίζεται από "δανεική" καθαρίστρια άλλου σχολείου. Η "δανεική" καθαρίστρια εξυπηρετεί από την έναρξη της σχολικής ημέρας ως τις 11.00 το πρωί, εκτελώντας το μισό ωράριό της στο ένα σχολείο και το άλλο μισό στο άλλο.

Το αποτέλεσμα είναι, εξαιτίας και των οδηγιών λόγω πανδημίας, τα παιδιά να μην μένουν στο σχολείου μετά την αποχώρηση της καθαρίστριας, καθώς δεν είναι εφικτή η απολύμανση που προβλέπεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ως το σχόλασμα...

Οι οικογένειες των 45 παιδιών που φοιτούν στο σχολείο είναι στα "κεραμίδια", καθώς διαπιστώνουν πως η εργασιακή και οικογενειακή ομαλότητά τους εξαρτάται από την πρόσληψη μιας εργαζόμενης που θα αναλάβει το - αδιαμφισβήτητα - νευραλγικό αυτό πόστο. Ωστόσο, η αντικατάσταση της τραυματισμένης καθαρίστριας με άλλη, ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί, αν και το πρόβλημα υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Οι γονείς ενημερώθηκαν την περασμένη Παρασκευή ότι το σχολείο θα λειτουργεί με αυτό το "κουτσουρεμένο" ωράριο, ως τις 11.00 το πρωί, ενώ αυτονόητα δεν εκτελείται ούτε το πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου.

Οι γονείς, μην βλέποντας... φως στο τούνελ, κινητοποιήθηκαν άμεσα φτάνοντας τόσο στην Διεύθυνση Α'βάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στο δήμο Ηρακλείου, διεκδικώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται ενημέρωση, με τους γονείς να ελπίζουν σε μια θετική έκβαση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ