Ντ. Μπακογιάννη από Ηράκλειο: "Δεν είναι η ώρα σε αυτές τις εκλογές να βγάλουμε το άχτι μας"

Newsroom
Newsroom

Η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με ομιλητές την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, με ομιλητές την πρώην υπουργό και βουλευτή Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη και τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η εκδήλωση έχει φυσικά βασικό θέμα συζήτησης τις επικείμενες ευρωεκλογές και τη μάχη της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές.

«Η ΝΔ πρέπει να βγει ισχυρή από αυτή τη μάχη ώστε να κρατήσει την Ελλάδα ψηλά στην Ευρώπη», ανέφερε αρχικά ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης που προλόγισε την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

ntorampak

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την πρωτιά στην Κρήτη. Οι εκλογές είναι ίσως οι πιο σημαντικές ευρωεκλογές στην ιστορία τους. Ποτέ η Ευρώπη δεν αντιμετώπισε τέτοιες κρίσεις. Από τη μια η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία κι από την άλλη η πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Η Ευρώπη πρέπει να συμφωνήσει στην άμυνα που θέλει να έχει κι εμείς το καταλαβαίνουμε αυτό από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Για αυτό ζητά ο Μητσοτάκης έναν θόλο αμυντικό για την Ελλάδα».

Και συνέχισε:

«Αυτό που πληρώνεται με το υστέρημα του ελληνικού λαού θα γίνεται από την Ευρώπη για τις αμυντικές δαπάνες. Επίσης σημαντικές οι εκλογές για τους αγρότες. Γιατί οι αγρότες δεν μπορούν να παράξουν. Και τρίτο μετά την άμυνα αγρότες η οικονομία. Το ταμείο ανάκαμψης. Έδωσε 36 εκατομμύρια αν αναλογιστείτε πως ο ΒΟΑΚ είναι 1,8 εκατομμύρια. Πολλά έργα θα πρέπει να γίνουν. Δεν είναι η ώρα σε αυτές τις εκλογές να βγάλουμε το άχτι μας. Ο τουρισμός ποτέ δεν ήταν τόσο πολύ ανεπτυγμένος όσο τώρα. Δείτε το Ηράκλειο. Εμείς χρειαζόμαστε μάχιμους πολιτικούς στην Ευρώπη να επηρεάζουν τις αποφάσεις κι ένας τέτοιος είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:

meimar

«Το ευρωκοινοβούλιο έχει πολλές αρμοδιότητες συναποφασίζει πλέον με τα εθνικά κοινοβούλια. Τα αλλά κόμματα δεν ε τον προτάσεις για την Ευρώπη. Για αυτό δεν γίνεται κουβέντα από τα άλλα κόμματα για την ευρωπαϊκή ατζέντα. Η Ευρώπη πρέπει να έχει και ισχυρό αμυντικό βραχίονα. Η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρή και ακούγεται στην Ευρώπη. Πότε άλλοτε δεν υπήρχαν τόσα πολλά πρόσωπα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Μπορεί να τεθεί ο Μητσοτάκης στο τιμόνι της Ευρώπης. Διαβάζω αυτό από μόνο του με κάνει περήφανο. Οι πολίτες ψήφισαν πέρσι. Για τετραετία. Αλλά ορθώς σηκώνει το γάντι ο Μητσοτάκης όταν η αντιπολίτευση λέει ότι πρέπει να πάρει το μήνυμα ο Μητσοτάκης».
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από Κρήτη και Ηράκλειο
 

 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ