Ο αιωνόβιος κ. Ανδρόνικος εξηγεί γιατί εμβολιάστηκε

Ο αιωνόβιος κ. Ανδρόνικος εξηγεί γιατί εμβολιάστηκε

Ρωτούσε από καιρό πότε θα έρθει το εμβόλιο, ανέφερε η κόρη του - Τι είπε ο ίδιος

Τον γύρο της Ελλάδα έκανε η είδηση με τον ηλικίας 100 ετών κ. Ανδρόνικο Πανταλό, που έπειτα από ραντεβού βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, προκειμένου να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Προσήλθε συνοδευόμενος από την κόρη του.  «Έκανα το εμβόλιο για να βλέπω τα εγγόνια και τα δισέγγονά μου, γι’ αυτό το έκανα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Ανδρόνικος, από τον Φουρφουρά Ρεθύμνου.

«Από πολύ καιρό με ρωτούσε πότε θα έρθει» να εμβολιαστεί, είπε η κόρη του, Αμαλία Πανταλού, προσθέτοντας: «Μόλις του το ανακοίνωσα έκανε μεγάλη χαρά».
 

 

To Σάββατο, πρώτη ημέρα των εμβολιασμών για τους άνω των 85 ετών πολίτες, προσήλθαν τέσσερις στους πέντε για να εμβολιαστούν. Σε αυτό συνετέλεσε και το δριμύ ψύχος που επικρατούσε καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στη θέση τους, για να μην πάνε χαμένα τα εμβόλια, που θέλουν ειδικές συνθήκες συντήρησης και μεταφοράς, εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υγειονομικοί, οι οποίοι αρχικά είχαν πει ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και στη συνέχεια άλλαξαν γνώμη.

 

Πάντως, για όσους ηλικιωμένους δεν προσήλθαν, η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή για να κλείσουν νέο ραντεβού και να πάνε να εμβολιαστούν. Έως το τέλος Φεβρουαρίου έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν 140.000 ραντεβού. Από την ερχόμενη Τρίτη, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, θα εμβολιάζονται στη θέση των ηλικιωμένων που δεν προσέρχονται.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ