"Ο Ανδρέας μέσα από τα μάτια των παιδιών του": Συγκίνηση κι ανέκδοτες ιστορίες

Newsroom
Newsroom

Μία συγκινητική εκδήλωση που έφερε στο νου ιστορίες και γεγονότα.

Ένα ταξίδι στον χρόνο και μαζί στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, του μεγάλου πολιτικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ που σφράγισε με την προσωπικότητα του τη σύγχρονη ιστορία του τόπου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με θέμα «Ο Ανδρέας μέσα από τα μάτια των παιδιών του», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, την Παρασκευή σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης .

Μέσα από την προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού και τις αφηγήσεις του Πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του Ιδρύματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Ευρωβουλευτή Νίκου Α. Παπανδρέου, ήρθαν στο προσκήνιο ξεχωριστές στιγμές για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και την εποχή του.

Οι δυο συνομιλητές, μοιράστηκαν με το κοινό, ανέκδοτες ιστορίες και προσωπικές αναμνήσεις από τον πατέρα τους, παρέχοντας έτσι μια μοναδική εικόνα του, πολύ πέραν των δημόσιων και πολιτικών του ρόλων και ρίχνοντας φως στις προσωπικές και οικογενειακές διαστάσεις της ζωής ενός από τους πιο επιδραστικούς και σημαντικούς πολιτικούς της νεότερης ιστορίας της χώρας μας.

Αναφέρθηκαν δε, εκτενώς, στις αξίες και τις πεποιθήσεις που μοιράστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου με την οικογένειά του, καθώς και στον αντίκτυπο αυτών στην πολιτική του καριέρα και την κληρονομιά του στην ελληνική κοινωνία.

Αυτό που ξεχώρισε ιδιαίτερα και έφερε συγκινησιακή φόρτιση στην αίθουσα ήταν το κλιπ που έπαιξε στο video wall με τις τρεις γενιές των Παπανδρέου από το Γέρο της Δημοκρατίας ως τις νεότερες γενιές που ξετύλιξαν το κουβάρι των προσωπικών τους αναμνήσεων που είναι και το κουβάρι της ελληνικής ιστορίας.

Μέσα από οπτικοποιημένο υλικό περιγράφηκαν άγνωστες στιγμές της ελληνικής ιστορίας από τίς πρώτες μέρες στο Καστρί των δυο μικρών αδελφών ως το πραξικόπημα της Χούντας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ανέκδοτες ιστορίες που περιέγραψαν οι Νίκος και Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εκδήλωση:

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ