Ο αντιδήμαρχος απαντά για την υδροδότηση στα χωριά της Ιεράπετρας

Newsroom
Newsroom

«Κανένα σπίτι δεν έμεινε χωρίς νερό, εν μέσω Δεκαπενταύγουστου", αναφέρει ο κ. Αστροπεκάκης

Με αφορμή σχετικές επισημάνεις πολιτών και στο Cretalive, για το θέμα της υδροδότησης ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης αναφέρει:

"Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διακοπή της ύδρευσης πόσιμου νερού στα χωριά του Δήμου Ιεράπετρας το διάστημα από 15 έως 17 Αυγούστου, θα ήθελα ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος να γνωστοποιήσω στους συνδημότες μου τα εξής, ώστε να υπάρχει σαφής κι έγκυρη ενημέρωση.

Πρωτίστως, θέλω να τονίσω ότι όσα λέγονται για διακοπή της υδροδότησης στα χωριά του Δήμου της Ιεράπετρας είναι απολύτως ΨΕΥΔΗ. Τόσο στην πόλη της Ιεράπετρας όσο και στα χωριά του Δήμου μας η υδροδότηση πραγματοποιούνταν ομαλά με μοναδική εξαίρεση την Κοινότητα του Κάτω Χωριού, όπου αιφνιδίως υπέστη βλάβη η γεώτρηση της ύδρευσης την 15η Αυγούστου. 

Από την πρώτη στιγμή, παρά το γεγονός ότι ήταν αργία και μεγάλη θρησκευτική εορτή, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο Διευθυντής και τα συνεργεία της Υπηρεσίας αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης κινητοποιηθήκαμε άμεσα, προκειμένου αφενός να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γεώτρησης και αφετέρου να βρεθεί μια λύση, ώστε κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς νερό εν μέσω καλοκαιριού. Έτσι εφαρμόσαμε το σύστημα της εκ περιτροπής υδροδότησης των χωριών της Κοινότητας του Κάτω Χωριού(Κάτω Χωριό, Πάνω Χωριό, Επισκοπή), ενώ παράλληλα με τη συνεργασία του Προέδρου της Κοινότητας, κ. Λάκη Πυργιωτάκη, προβήκαμε στην ενημέρωση των κατοίκων.
Συγχρόνως, ως Υπηρεσία ύδρευσης προβήκαμε στη δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο προς πληροφόρηση των συμπολιτών μας.
Δυστυχώς, λόγω της σοβαρής ζημιάς την οποία έχει υποστεί η γεώτρηση τα συνεργεία της Υπηρεσίας εξακολουθούν να εργάζονται πυρετωδώς και η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασής της αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες".Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ