Ο απολογισμός της δημοτικής αρχής, μοναδικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο απολογισμός της δημοτικής αρχής, μοναδικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου

Με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον απολογισμό της δημοτικής αρχής, συγκαλείται ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 στις 17:55.

Στην εισαγωγή του Απολογισμού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης  Λαμπρινός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Ηράκλειο, ακόμα και εν μέσω πανδημίας covid 19 , εξακολουθεί να αλλάζει μέρα με τη μέρα προς το καλύτερο.

Ασφαλώς και έχει ακόμα παθογένειες και προβλήματα, με τα οποία αναμετρόμαστε  καθημερινά. Ωστόσο η πρόοδος που συντελείται σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων μας είναι πια ορατή από τον καθένα και ουδείς μπορεί να την αρνηθεί».  

Η εισαγωγή του Δημάρχου

«Τον Σεπτέμβριο του 2019, χάρη στην ψήφο των δημοτών, είχαμε την τιμή να ξεκινήσουμε την δεύτερη θητεία μας στην διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου.

Λίγους μήνες μετά, τον Μάρτιο του 2020, βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτοφανή κατάσταση: η πανδημία του covid-19 άλλαξε την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, με τρόπο σαρωτικό.  Προφανώς, άλλαξε και την ζωή στην πόλη μας, και κατ’ επέκτασιν άλλαξε και τις προτεραιότητές μας. 

Ωστόσο,  το Ηράκλειο, ακόμα και εν μέσω πανδημίας covid 19 , εξακολουθεί να αλλάζει μέρα με τη μέρα προς το καλύτερο!

Διαθέτει πλέον πολλούς καινούργιους ή πλήρως ανακαινισμένους κοινόχρηστους χώρους και προσφέρει στους δημότες του καθώς και στους επισκέπτες πληθώρα επιλογών για άθληση, ψυχαγωγία, παιχνίδι, συνάντηση με φίλους, σε ένα περιβάλλον περισσότερο πράσινο, σύγχρονο και ασφαλές.  

Βελτιώνει διαρκώς τις υποδομές του, με εμβληματικά έργα όπως η αντικατάσταση του δικτύου υδρεύσεως, οι παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτίρια, οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, οι παιδικές χαρές, τα τείχη.  

Εξελίσσεται σε -κατά κοινή ομολογία- μια πόλη ολοένα και πιο καθαρή. 

Αναδεικνύει με έργα και δράσεις την πολιτιστική κληρονομιά του, πρωτοπορεί στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, είναι εξωστρεφές και πρωτοπόρο.

Αναπτύσσει μια πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική που στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες.

Ασφαλώς και έχει ακόμα παθογένειες και προβλήματα, με τα οποία αναμετρούμεθα καθημερινά. Ωστόσο η πρόοδος που συντελείται σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων μας είναι πια ορατή από τον καθένα και ουδείς μπορεί να την αρνηθεί.  

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους  συνεργάτες μου και τα στελέχη της δημοτικής αρχής, είτε ανήκουν στην Δύναμη Πολιτών, είτε στις συνεργαζόμενες παρατάξεις. Ευχαριστώ κι εκείνους με τους οποίους συνεργαστήκαμε και πλέον ακολουθούν διαφορετική πορεία.  

Ευχαριστώ επίσης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνεργασία σε πολλά κρίσιμα ζητήματα αλλά και για τις  - σε πολλές περιπτώσεις -  εποικοδομητικές διαφωνίες μας. Και ασφαλώς ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εργαζομένους του Δήμου, οι οποίοι, εκτός των  άλλων καθηκόντων τους,  έχουν αντεπεξέλθει άριστα στις δυσκολίες του covid-19 , κρατώντας τις υπηρεσίες μας όρθιες και λειτουργικές. 

Δεν επαναπαυόμαστε ασφαλώς. Είναι δεδομένο και το γνωρίζουμε ότι το τέλος της πανδημίας θα βρει την κοινωνία κουρασμένη, με σοβαρά και πολυποίκιλα προβλήματα.

Για τούτο, παράλληλα με την υλοποίηση του σχεδίου μας για το μέλλον της πόλης, την οποία οραματιστήκαμε ως Μητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου,  εργαζόμαστε ακόμη πιο σκληρά και μεθοδικά, ώστε όταν τελειώσει η περιπέτεια που ζούμε να είμαστε σε θέση να στηρίξουμε τους δημότες μας, είτε με δράσεις και μέτρα ανακούφισης, είτε με έργα μεγάλης αναπτυξιακής δυναμικής, είτε με παρεμβάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 

Δεν θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα.  Όμως όλοι μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση και να φτιάξουμε ξανά την καθημερινότητά μας, ακόμα καλύτερη από πριν». 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ