Ο Βίκτορ, ο Νικολάι, ο Βολοντίμιρ και η δήθεν επένδυση σε κρυπτονομίσματα!

Newsroom
Newsroom

Μια ακόμα περίπτωση απάτης στην Κρήτη, με θύμα αυτή την φορά μια 43χρονη γυναίκα, που "έχασε" από τον λογαριασμό της 4.000 ευρώ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν την δράση τους οι απατεώνες του διαδικτύου, ενώ πληθαίνουν τα θύματά τους και στην Κρήτη. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ένα ακόμα περιστατικό απάτης καταγγέλθηκε τις τελευταίες ώρες στο Ηράκλειο, από μια 43χρονη γυναίκα, με καταγωγή από την Λιθουανία. Με πρόσχημα την "επένδυση" σε κρυπτονομίσματα, οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της και να αποσπάσουν 4.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε στην καταγγελία της η 43χρονη, στις 4 Αυγούστου δέχτηκε μια κλήση από σταθερό τηλέφωνο με κωδικό Θεσσαλονίκης. Στην άλλη άκρη της γραμμής της παρουσιάστηκε κάποιος Βίκτορ, ο οποίος - μιλώντας ρώσικα - της συστήθηκε ως υπάλληλος εταιρείας με κρυπτονομίσματα, με έδρα την Βρετανία και την ρώτησε αν την ενδιαφέρει να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα το ποσό των 99 ευρώ. 
Η γυναίκα εμφανίστηκε θετική σε αυτό το ενδεχόμενο και ο Βίκτορ την ενημέρωσε πως το απόγευμα της επόμενης ημέρας θα δεχόταν τηλεφώνημα από "εξειδικευμένο" συνεργάτη της εταιρείας, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. 
Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε, με τον "συνεργάτη" να καλεί από τηλέφωνο με κωδικό 2510 και να συστήνεται ως Νικολάι, μιλώντας επίσης την ρωσική γλώσσα!
Ο "Νικολάι" καθοδήγησε την 43χρονη να εγκαταστήσει στον υπολογιστή της μία εφαρμογή μέσω της οποίας θα μπορούσε να έχει ο ίδιος εξ' αποστάσεως πρόσβαση σε αυτόν (τύπου teamviewer). 
Στην συνέχεια την έπεισε να μπει στο e-banking της, προκειμένου να διαπιστωθεί, όπως της ανέφερε, αν όντως είχαν κατατεθεί τα 99 ευρώ που θα επένδυε...
Από εκεί κι έπειτα, η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που περίμενε η Λιθουανή, καθώς είδε να "φεύγουν" από τον λογαριασμό της τα 4.000 ευρώ και να κατατίθενται σε λογαριασμό κάποιου Βολοντίμιρ

Όταν η γυναίκα συνειδητοποίησε την απάτη, έκανε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, που διενεργεί την σχετική προανάκριση.  

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ