Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στον Εισαγγελέα για το πυρηνελαιουργείο

Newsroom
Newsroom

"Η θέση μας είναι δεδομένη. Είμαστε υπέρ της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι δεν παραβιάζονται οι περιβαλλοντικοί όροι και η άδεια λειτουργίας του"

Μετά την υποβολή σχετικής μήνυσης από τον Δήμο Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, μετέβη στα Δικαστήρια της Νεάπολης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη, το δικηγόρο του Δήμου κ. Γεώργιο Παραουλάκη και τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Ιωάννη Γαϊτανάκη, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκαλεί στην πόλη της Ιεράπετρας ο τρόπος λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: 

«Αναμφισβήτητα ως Δημοτική Αρχή είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στην προστασία του Περιβάλλοντος, όπως φαίνεται και από τα σχετικά έργα εκατομμυρίων ευρώ που υλοποιούμε στον Δήμο Ιεράπετρας. Στο επίκεντρο του προγράμματός μας και της πολιτικής μας είναι η μετατροπή του Δήμου μας σε έναν «πράσινο δήμο».

Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να ανεχτούμε καμία ενέργεια υποβάθμισης του περιβάλλοντος της Ιεράπετρας.

Παρά τη διαχρονική προσπάθεια που έχουμε καταβάλει ως Δημοτική Αρχή εξαντλώντας τον διάλογο, κάνοντας αυτοψία η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και η Δημοτική Αστυνομία, ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και  αποστέλλοντας σχετικά έγγραφα, προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου, ώστε να μην επιβαρύνεται περιβαλλοντικά η πόλη της Ιεράπετρας, δυστυχώς και παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη, δεν έχουμε δει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η θέση μας είναι δεδομένη. Είμαστε υπέρ της λειτουργίας του πυρηνελαιουργείου υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι δεν παραβιάζονται οι περιβαλλοντικοί όροι και η άδεια λειτουργίας του. 

Σήμερα καταθέσαμε στον Εισαγγελέα στοιχεία που αποδεικνύουν τις θέσεις του Δήμου της Ιεράπετρας και το μεγάλο πρόβλημα που προκαλείται στην ευρύτερη περιοχή. 

Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Επιθυμία μας είναι να επιλυθεί το ζήτημα οριστικά»

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ