Ο "Γερμανός", το "φαγητό" και άλλα συνθηματικά στους διαλόγους της εγκληματικής ομάδας με τα όπλα

Ο "Γερμανός", το "φαγητό" και άλλα συνθηματικά στους διαλόγους της εγκληματικής ομάδας με τα όπλα

Τρία παράνομα εργαστήρια, σε Χανιά και Κκίσσαμο

Κωδικές ονομασίες και συνθηματικά περιλαμβάνουν οι καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των μελών της οργάνωσης με το οπλοστάσιο, στα Χανιά, που εξαρθρώθηκε χθες. Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, όταν αναφέρονταν στα όπλα, χρησιμοποιούσαν συνθηματικά όπως "φαγητό" και "καύσιμα". Ακόμα χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα τα αρχικά, π.χ. φέρε ένα "καλά" για το καλάσνικοφ ή αναφέρονταν στη χώρα προέλευσης π.χ ο Γερμανός, ο Άγγλος αν το όπλο προερχόταν από τις αντίστοιχες χώρες.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση, λόγω του μεγάλου αριθμού των όπλων, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, ακόμη... καταμετρούν!

Οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση πρόκειται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

opla xania

Ο ρόλος του πρώην στρατιωτικού 

Όπως έγραψε χθες το Cretalive, αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον οι βασικοί, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τα τρία παράνομα εργαστήρια οπλισμού που εντόπισαν οι Αρχές, δύο στην πόλη των Χανίων και ένα στην Κίσσαμο, πέραν από τα όπλα που εμπορεύονταν, ήταν σε θέση να κάνουν …θαύματα. Παλιά και άχρηστα όπλα, τα έκαναν της «κούτας» ή μετέτρεπαν σε κανονικά όπλα ρέπλικες.

δφ

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης φέρεται ένας 57χρονος πρώην στρατιωτικός, ο οποίος διατηρεί (στο όνομα της συζύγου του) οπλοπωλείο στα Χανιά. Στο υπόγειο του καταστήματος βρέθηκε, όπως αναφέρεται, ένα παράνομο εργαστήριο όπλων, πλήρως εξοπλισμένο, ενώ σε διαφορετικό δωμάτιο, και πάλι στο υπόγειο, εντοπίστηκε οπλισμός που εκτιμάται ότι είναι παράνομος.

Τα άλλα δύο παράνομα εργαστήρια όπλων βρέθηκαν να λειτουργούν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ένα στα Χανιά και αποδίδεται σε 63χρονο πρώην στρατιωτικό, το άλλο στο Καστέλλι Κισσάμου και συνδέεται με 57χρονο κτηνοτρόφο.

opla xania

Προσπάθησε να το «σκάσει» με τα όπλα στα χέρια 

Μάλιστα, στην περίπτωση του Καστελλίου, πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ο 27χρονος γιος του 57χρονου επιχείρησε να διαφύγει, φορτωμένος με όπλα. Το κάδρο των συλλήψεων συμπληρώνουν δύο ακόμα άτομα σε Παλαιόχωρα και Αποκόρωνα, τα οποία φέρονται να αγόραζαν οπλισμό από τους προαναφερόμενους και τα μεταπωλούσαν. Αστυνομικές πηγές μιλούν για κέρδη πολλών χιλιάδων ευρώ.

Η διακίνηση των όπλων γίνονταν, κατά κύριο λόγο, με δέματα είτε μέσω εταιρειών κούριερ είτε με τα λεωφορεία της γραμμής, με αφετηρία τα Χανιά προς άλλες περιοχές και νομούς της Κρήτης.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε υπό την εποπτεία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξελίχθηκε ταυτόχρονα στην πόλη των Χανίων (σε δύο μέτωπα), στο Καστέλλι Κισσάμου, σε χωριό του Αποκόρωνα και στην Παλαιόχωρα, με την συμμετοχή δυνάμεων από το Ηράκλειο (ΟΠΚΕ Ηρακλείου), το Ρέθυμνο (ΟΠΚΕ Ρεθύμνου), ΤΑΕ Χανίων, καθώς και ομάδας της ΕΚΑΜ Κρήτης.

opla xania

ηξ

 

Δείτε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ: Απόστρατοι και βοσκοί στη μεγάλη μπίζνα με τα όπλα

Τρία παράνομα εργαστήρια όπλων "ξετρύπωσε" η ΕΛ.ΑΣ.!

«Ξηλώνει» δίκτυο οπλισμού στα Χανιά το Οργανωμένο

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ