Ο Χάρης Μαμουλάκης στην εκδήλωση «Σεισμοί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας: Επιστημονικές Διαπιστώσεις & Δεδομένα»

Ο Χάρης Μαμουλάκης στην εκδήλωση «Σεισμοί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας: Επιστημονικές Διαπιστώσεις & Δεδομένα»

Ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της στενής επιστημονικής παρακολούθησης των σεισμικών φαινομένων, καθώς και στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από την Πολιτεία

Στην εκδήλωση με τίτλο «Σεισμοί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας: Επιστημονικές Διαπιστώσεις & Δεδομένα», που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι, παρευρέθηκε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε και ως Πολιτικός Μηχανικός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα εξειδικευμένο σε ζητήματα αντισεισμικής προστασί​ας των κτιρίων, αναφέρθηκε στην σημασία της στενής επιστημονικής παρακολούθησης των σεισμικών φαινομένων, καθώς και στην ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από την Πολιτεία έτσι ώστε να προχωρήσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής. Έκανε επίσης αναφορά στην επόμενη μέρα, αναφέροντας ως παράδειγμα την πορεία της Κωνσταντινούπολης μετά τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου του 1999 με τις χιλιάδες των νεκρών έπειτα από τα 7,6 Ρίχτερ – τον οποίο έζησε ως μεταπτυχιακός φοιτητής – καθώς και στην σπουδαιότητα της αντιμετώπισης των συναισθημάτων επισφάλειας που αισθάνονται οι πολίτες.

Στην εκδήλωση έγιναν επιστημονικές εισηγήσεις από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιο Λέκκα, τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Καθηγητή Σεισμολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών Άκη Τσελέντη και τον Σεισμολόγο, Διευθυντή Ερευνών Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών Χρήστο Παπαϊωάννου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ