Ο χειμώνας επιστρέφει στην Κρήτη, το καλοκαίρι αργεί ακόμα να έρθει

Μαρία Αγαπάκη
Μαρία Αγαπάκη

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Κρήτη.

Νέα διαταραχή του καιρού με βαρομετρικό χαμηλό, που έρχεται από την Ιταλία, πρόκειται να επηρεάσει και την Κρήτη κατά τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη και την Πέμπτη το βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις. Την Παρασκευή (5/5) το βαρομετρικό πηγαίνει προς τα Δωδεκάνησα με τους ανέμους να στρέφονται σε βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 5-6 μποφώρ.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Κρήτη, αλλά κυρίως την Παρακευή και το Σάββατο, θα έχουμε βροχές μεγαλύτερης διάρκειας αλλά ήπιας μορφής. «Θα έχει βροχοπτώσεις αυτή την εβδομάδα αλλά ας μην ξεχνάμε όμως ότι μπαίνουμε στη ξηρή περίοδο του έτους» αναφέρει στο Cretalive ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Η θερμοκρασία βρίσκεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, στους 24-25 βαθμούς. Όμως τις επόμενες ημέρες -και ειδικότερα Παρασκευή και Σάββατο- η θερμοκρασία πέφτει σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα θα κυμαίνεται στους 20-21 βαθμούς Κελσίου στις μέγιστες τιμές, δηλαδή 3-4 βαθμούς χαμηλοτερα απο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από την Κυριακή (7/5) θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση του καιρού στην Κρήτη.

Το Λιμεναρχείο προειδοποιεί

Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

 

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

Φωτογραφία: Atilla Bingol via Unsplash

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ