Ο Ηλίας Μόσιαλος στο Cretalive: Δεν τελειώσαμε με τον κορωνοϊό, αλλά χτίστηκε τείχος ανοσίας

Newsroom
Newsroom

Τι είπε ο Καθηγητής, Ηλίας Μόσιαλος για την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα; Ανησυχεί για τις παραλλαγές του ιού στο εξωτερικό; Είναι ικανοποιημένος από τα εμβόλια; "Βλέπει" θέση στην πολιτική;

Συνέντευξη στην Ελένη Μπουρμά 

Τεχνική επιμέλεια: Ανδρέας Κουλάτσογλου

 

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να μην έχει υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων πολιτών κατά του κορωνοϊού, ωστόσο, κατά την εκτίμησή του, ποσοστό περίπου 90% του πληθυσμού είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει νοσήσει, εξέφρασε με συνέντευξή του στο Cretalive και την Ελένη Μπουρμά, ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του London School of Economics & Imperial College London. κ. Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος επισήμανε ότι, στην παρούσα φάση, μετά από τρία χρόνια πανδημίας - από τα οποία τα δύο με εμβόλια - έχει "χτιστεί" ένα τείχος ανοσίας στον πληθυσμό, μειώνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και σταδιακά, όπως λέει, υπάρxει μία αποκλιμάκωση με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε ένα νέο στέλεχος του ιού που θα είναι πιο επικίνδυνο από τις υφιστάμενες παραλλαγές στη χώρα μας.

Ωστόσο, επέστησε την προσοχή στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, και κυρίως σε πολίτες που δεν έχουν νοσήσει και δεν έχουν εμβολιαστεί έως τώρα αλλά έχουν προβλήματα υγείας και τους κάλεσε να σπεύσουν να εμβολιαστούν ή να συνεχίσουν να προσέχουν πολύ την υγεία τους.

Ο κ. Μόσιαλος δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την πρόσφατη αναγόρευση του σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ έκανε λόγο για διπλή τιμή!

Συγκεκριμένα, τιμήθηκε για την προσφορά του στην επιστήμη της Διοίκησης και Πολιτικής της Υγείας, τη συνεισφορά του στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, η οποία έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, καθώς επίσης και για την εξαίρετη ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα, λαμβάνοντας τον τιμητικό ακαδημαϊκό τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα  της Ιατρικής Σχολής.

Μιλώντας για την ενασχόλησή του με την πολιτική, τόνισε με νόημα "Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να επιβιώσω εκτός πολιτικής!"

Δείτε τη συνέντευξή του στο Cretalive:

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ