"Ο κλάδος των λογιστών-φοροτεχνικών έχει πλέον ξεπεράσει τις αντοχές "

"Ο κλάδος των λογιστών-φοροτεχνικών έχει πλέον ξεπεράσει τις αντοχές "

Διαμαρτυρία με αποχή από την εργασία.

Με ανακοίνωση του ο σύλλογος Λογιστών -Φοροτεχνικών Ελευθέρων επαγγελματιών Λασιθίου ανακοινώνει την διακοπή εργασιών του για την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

 

Η Ανακοίνωση του συλλόγου Λογιστών -Φοροτεχνικών Ελευθέρων επαγγελματιών Λασιθίου

"Με έντονο  αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αυταπάρνηση ο κλάδος των λογιστών, τα λογιστικά γραφεία όλης της χώρας, δεν σταμάτησαν τις μηχανές ούτε λεπτό, έπαιξαν και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εφαρμογή των εκτάκτων και μη μέτρων μέσα από όλες τις δυσχέρειες και τις δυσκολίες, χωρίς υγειονομική κάλυψη με πλαίσιο λειτουργίας και οδηγίες από τη διοίκηση.

Αυτό που επιδιώκουμε είναι η υποστήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και φορολογουμένων να γίνεται με σοβαρότητα, σωστό προγραμματισμό, ομαλές-ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, οι οποίες πλήττονται συνεχώς από τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις και τις παράλογες απαιτήσεις της διοίκησης του εκάστοτε υπουργείου και τις ασφυκτικές προθεσμίες που αλλεπάλληλα διαδέχονται η μια την άλλη.

Ο κλάδος των Λογιστών-φοροτεχνικών έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια και όσες αντοχές υπήρχαν .

Μη δυνάμενοι να συνεχίσουμε με αυτά τα δεδομένα και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως  Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ν.Λασιθίου αποφασίζουμε να συνταθούμε με την απόφαση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε και να

ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ  ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή

την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

 

Απαιτούμε :

 

-Άμεση παράταση των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30/9/2020

-Άμεση παράταση ΑΠΔ Μαΐου κ Δώρο Πάσχα μέχρι 20/7/2020

-Άμεση παράταση υποβολής ΜΥΦ 2019 μέχρι 31/7/2020

-Άμεση παράταση Πιλοτικής εφαρμογής ηλεκτρονικών βιβλίων από 1/1/2021 και υποχρεωτική εφαρμογή τους από 1/1/2022 ,

-Άμεση Νομοθετική διάταξη που να προβλέπει ως «ανωτέρα βία» γεγονότα ασθένειας ή εγκυμοσύνης αλλά και απευκταίες περιπτώσεις θανάτου Λογιστών–Φοροτεχνικών.

-Για το διάστημα του COVID-19, όλα τα πρόστιμα και για όλες τις δηλωτικές υποχρεώσεις (ασφαλιστικές και φορολογικές), να έχουν ενδεικτικό ποσό 1 ευρώ για λόγους ανωτέρας βίας (εφαρμογή της σχετικής διάταξης του αρ. 61 του ΚΦΔ – Ν. 4174/2013).

-Χρόνος λειτουργίας κάθε πλατφόρμας τουλάχιστον 20 εργάσιμων ήμερων –

-Οποιαδήποτε πλατφόρμα να μπαίνει σε παραγωγική λειτουργία αφού έχουν εκδοθεί όλες οι εγκύκλιοι κ οι διευκρινιστικές-

 -Καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για όλες τις εργασίες του Λογιστή-Φοροτεχνικού.

 

-Να γίνει κατανοητό επιτελούς το αυτονόητο  ,ότι δεν έχει κανένα νόημα να εκδοθεί μια εγκύκλιος ή μια απόφαση η οποία είτε θα είναι ελλιπής η δεν βγάζει νόημα και για την οποία θα χρειαστεί να εκδοθεί άλλη διευκρινιστική εγκύκλιος (ή και δυο) για να μπορέσει να εφαρμοστεί.

-Δέσμευση κάθε Υπουργείου ότι δεν θα ορίζονται  καταληκτικές προθεσμίες  σε αργίες και μη εργάσιμες ήμερες  Όπως επίσης και για το προγραμματισμό των  καταληκτικών προθεσμιών θα λαμβάνονται υπόψη  μόνο οι εργάσιμες μέρες/ώρες.

 

Παράλληλα καλούμε και ζητάμε να συνταχθούν, να στηρίξουν και να ενισχύσουν τα αιτήματα μας, οι θεσμικοί φορείς , τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια, οι Επαγγελματικοί και οι επιστημονικοί Σύλλογοι του Ν.Λασιθίου, οι Σύλλογοι των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο, γιατί το πλαίσιο αυτό αφορά κυρίως υποχρεώσεις και ανάγκες που μας αφορούν όλους.

 

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Ανδρουλιδάκης Νίκος            

Γαλανάκη Σοφία                     

Κασωτάκης Γιώργος              

Μαρκάκης Μανόλης             

Χαλεπάκης Γιάννης                

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ