Ο Κρητικός που μαθαίνει στους Ιταλούς να φτιάχνουν…τζελάτο και πανετόνε!

Ο Μιχάλης Τυράκης έφυγε για να σπουδάσει γιατρός, αλλά τον κέρδισε η ιταλική ζαχαροπλαστική - Ακούστε τι λέει στο Livetalks για την πορεία του

Οι Ιταλοί τον αποκαλούν χαριτολογώντας mr Gelato & dr Panettone! Ο Μιχάλης Τυράκης αγάπησε την Ιταλία και την κουλτούρα της, αξιοποίησε τη δύναμη της αξιοκρατίας όπως λέγει για το Μιλάνο και σήμερα είναι ένας επιχειρηματίας που επενδύει στις αγαπημένες γεύσεις των γειτόνων!

«Είχα γίνει φανατικός στο παγωτό και το έψαξα πολύ στην Ιταλία, το ίδιο αργότερα και με το πανετόνε» είπε μιλώντας στα LIVETALKS- Θέμα Κρήτης 103,1 και στον Κώστα Μπογδανίδη.
Οι Ιταλοί λένε τα καλύτερα για τον ίδιο μια κι εδώ και καιρό  τους…μαθαίνει πως να φτιάχνουν ‘τζελάτο’ και πανετόνε! Τα δύο ιταλικά σύμβολα της ζαχαροπλαστικής τα οποία ένας κρητικός έχει βάλει στόχο να τα τελειοποιήσει!

Ο Μιχάλης Τυράκης έφυγε από την Κρήτη και το Ρέθυμνο για την Ιταλία με σκοπό να γίνει γιατρός αλλά τον κέρδισε η τεχνολογία τροφίμων. Και τον βοήθησε πολύ η σχολή του όπως είπε.

«Αξιοποίησα τις γνώσεις μου στη φυσική, τη θερμοδυναμική και τη χημεία, να προσεγγίσω την ιταλική παράδοση του παγωτού μέσω της τεχνολογίας τροφίμων.» ανέφερε και εξήγησε πως πέρασε από το Πανεπιστήμιο στην κατασκευή του παγωτού- και μάλιστα διακρίθηκε με βραβεία εξαρχής!- και στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει την δικη του εταιρεία.

«Ξεκινήσαμε με το πανετόνε ένα παραδοσιακό γλυκό χριστουγεννιάτικο των Ιταλών που ήθελε πολύ μεράκι και δουλεια» τόνισε και ήδη το πανετόνε που περιέχει και βιολογική κρητική σταφίδα έχει κατακτήσει την Ιταλία, αλλά και τους Έλληνες καταναλωτές όπου διατίθεται πια σε επιλεγμένα μέρη!
«Έχουμε σχέδια και για κάποιες άλλες ιταλικές γεύσεις, για μπισκότα κα. Θα προχωρήσουμε με σχεδιασμένα και προσεκτικά βήματα ανοίγοντας κι άλλο την αγορά» τόνισε ο Μιχ.Τυράκης.

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξή του: 


 



Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ