Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου πεζοπορεί στο Μόχλο και στη Σφάκα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου πεζοπορεί στο Μόχλο και στη Σφάκα
Newsroom
Newsroom

Την Κυριακή 3 Ιουλίου

Tην πρώτη πεζοπορία του Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 3 του μηνός στην περιοχή του Μόχλους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Ξεκινώντας έξω από τον παραλιακό οικισμό  θα περπατήσουμε ως το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος που προσφέρει απρόσκοπτη θέα στην ακτογραμμή κι έπειτα ως την έξοδο στη θάλασσα του φαραγγιού του Τσιγγούνη, στην παραλία Λούτρες, όπου θα επισκεφτούμε τα βυζαντινά λουτρά. Στη συνέχεια θα πάρουμε πορεία ελαφριά ανηφορική μέσα απ’ τη ρεματιά με σύντομη στάση στο εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα και θα φθάσουμε στο χωριό της Σφάκας από το παλιό μονοπάτι που περνά απ’ το γεφύρι και την πηγή στο Κάτω Πηγάι. Έπειτα θα επιστρέψουμε στην αφετηρία μας από κατηφορικούς αγροτικούς δρόμους απολαμβάνοντας τη θέα στο βόρειο κρητικό πέλαγος. Και βέβαια κρατάμε μαγιό και πετσέτα για μια βουτιά στο Μόχλος κατά την επιστροφή. Εύκολη διαδρομή ιδανική για αρχάριους. Νερό, καπέλο, αντηλιακό και ορειβατικά παπούτσια απαραίτητα!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο, οδός Καραμανλή 24 (στο χώρο στάθμευσης του Σ/Μ Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί. Η μεταφορά μας θα γίνει με οχήματα Ι.Χ. με μάσκα. Τα έξοδα μεταφοράς στον οδηγό εκτιμώνται στα 8€. Όσοι έρθουν κατευθείαν, θα περιμένουν στις ταμπέλες πριν την είσοδο του Μόχλους (διασταύρωση τριών δρόμων) στις 8:00 το πρωί.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 4 ώρες

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1

ΑΡΧΗΓΟΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαρία Μετζογιαννάκη (τηλ.6973363701)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο  από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου https://orsian.blogspot.com/p/blog-page_27.html

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ